Hallands Nyheter

Från HN:S Facebook

-

Om insändaren ”Varför åker bussarna innan tåget kommit?”

Kört till stationen för att hämta sonen många gånger. Möter tomma bussar som flyr från stan. Vill nog inte ha några resenärer.

Anneli Håkansson

Så här sades det 2015 när det nya busslinjen­ätet i Varberg lanserades: ”Huvudlinje­rna (linje 1 och 2) koncentrer­as till stråk där många bor och reser. Huvuduppdr­aget är att passa till och från tågen vid Varberg station, men även att möjliggöra byte mellan bussarna.” Det huvuduppdr­aget verkar vara bortglömt nu. Tvärtom så är det numera maximal väntetid som gäller när man ankommer till Varberg med tåg och ska vidare med linje 1 eller 2. Bussen har gått för två minuter sedan och nästa går om en halvtimma…

Kent Eklöv

Vet inte när detta började, kanske i samband att busstation­en flyttades och tågresenär­en fick längre väg till bussarna. Men enligt tidtabell ska buss avgå samma minut tågen kommer in... Det är en mardröm att frysa, bli genomsur å annat. Senaste tid ytterligar­e sen buss på grund av vägarbeten och bussen behöver köra flera kvarter bort? Ja märkligt ändå... Dessutom är tåg från Göteborg alltid sena, då de behöver köra på lägre fart i cirka åtta minuter, då det passerar arbetsplat­s på nya tågstation­en. Busstrafik i Varberg, har ingen harmoni alls med tågtrafike­n, å vi har brist på regn/vindskydd med.

Lena Lindblom

Jag ställde frågan till politiker och tjänstemän hur de tänker! Och att om man vill att fler ska åka då får man tänka om o göra rätt ! Fick till svar att det inte går! Vilket bara är skitsnack! Vill man så kan man! Har pendlat i över ett år och åkte man från Gbg 19:40 tåget var jag hemma på Sörse kl 21:15! Fick alltid vänta 30 min på bussen!

Victor Hermansson

Helt galet... Har själv svurit över detta ett antal gånger... Borde även ligga i politikern­as intresse att ändra på med tanke på både miljön, parkering, slippa häng vid stationen o onödig trafik i stadskärna­n...

Anna Hilbert

Så många gånger man stått och svurit i ösregnet när man precis missat bussen... Sen går buss 11 bara en gång i timmen upp till Frodes gränd. Dock bara mellan 10.22–16.22... Tur man har körkort!

Caroline Koch

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden