Hallands Nyheter

Flera anhållna för misstänkt mord

- Viktoria Andersson viktoria.andersson@hn.se 010-471 50 23

Ullared: Fem personer har gripits och anhållits för mordet i Ullared. Personerna greps i Skåne, enligt ett pressmedde­lande på polisens hemsida.

Det var under torsdagen som personerna greps och anhölls, skäligen misstänkta för mord.

”Om det finns några eventuella kopplingar till Falkenberg eller Ullared får den fortsatta utredninge­n visa”, säger Åsa Harplinger Jovalli, chef för utrednings­sektionen i polisområd­e Halland, i pressmedde­landet.

Personerna som står anhållna är hemmahöran­de i Skåne.

– Vi går inte in på dem som personer mer än så. Men jag kan säga att det var fem personer som anhölls under gårdagen och att vi gjort en del husrannsak­ningar och tagit en del i beslag, säger hon till HN.

Vad som tagits i beslag kan chefen för utrednings­sektionen inte gå in på.

– Men där gör man vidare undersökni­ngar. Sedan är det förhör med dels vittnen och dels med de frihetsber­övade personerna, säger hon.

Skulle du kunna berätta någonting om vad det finns för kopplingar mellan den avlidne mannen och de misstänkta?

– Nej, det kan jag tyvärr inte gå in på.

Personerna är skäligen misstänkta, som är den lägre misstankeg­raden. Kan du berätta något om varför ni har den misstankeg­raden?

– Nej det kan jag heller inte gå in på. Samtliga är skäligen misstänka och sedan får utredninge­n visa vilken misstankeg­rad man hamnar på. Det kan naturligtv­is bli så att man avförs från utredninge­n men det kan också bli så att det höjs till sannolika skäl.

Det var den 27 januari som en man i 20-årsåldern, hemmahöran­de i Skåne, hittades avliden i ett skogsområd­e i Ullared. Mannen misstänks ha legat på platsen i ungefär en månads tid, enligt tidigare uppgifter till Hallands Nyheter.

Tidigare under veckan gick polisen ut med att kroppen hade obducerats, men de inte ville släppa några detaljer om mordutredn­ingen.

Senast på söndag ska åklagare ta ställning till om personerna ska häktas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden