Hallands Nyheter

Silverholt möter Öster för första gången efter flytten

- Henric Holmnberg henric.holmberg@hn.se

Han skrev på för Varbergs Bois precis innan han skulle möta laget i det allsvenska kvalet för drygt ett år sedan. Nu möter Oliver Silverholt sin förra klubb, Öster, för första gången sedan dess.

Inför det allsvenska kvalet hösten 2022, där Varbergs Bois mötte Öster, valde Oliver Silverholt att lämna Öster och skriva på för just Varberg. Tillsamman­s med Öster kom ytterbacke­n överens om att inte spela i kvalet som Bois sedermera vann.

Nu ställs 29-åringen mot sitt gamla lag för första gången sedan dess när Bois tar emot Öster i Svenska cupen på Håstens IP under lördagen.

– Det är klart att det är lite extra speciellt. Jag var ändå där i fem år och det är ganska många kvar från det laget jag tillhörde då, säger Silverholt efter fredagens träning på ett blåsigt Håsten.

Det kvalet blev speciellt för dig. Hur minns du tillbaka på det?

– Det var väl egentligen inte optimalt för någon, men det blev som det blev. Jag var öppen och ärlig med Öster och det skulle jag vara också. Vi tog ett gemensamt beslut att jag inte skulle spela de matcherna. Jag har släppt det nu.

Silverholt, som var på lån i Varberg under 2017 innan han spelade för Öster från 2018 till och med 2022, har inte pratat med någon från Växjölaget inför matchen.

– Nej, faktiskt inte. Jag pratar ganska mycket med Rasmus Rydén, målvaktstr­änaren. Jag hade honom i alla år som coach och spelade med honom också, så honom känner jag väldigt bra. Det är många som är kvar där, men jag har faktiskt inte skickat något nu inför matchen. Sen när vi har vunnit matchen kan jag gå fram och snacka med dem utan problem, så det är lugnt (skratt).

Bois-tränaren Tobias Linderoth kan glädja sig över att alla spelare, utöver de långtidssk­adade, är friska och tillgängli­ga. Startelvan tas ut på matchdag.

Vad har ni byggt vidare på efter segern mot Luleå?

– Framför allt har det väl handlat om att försöka få kropparna och huvuden fräscha. Vi var ju inte hemma förrän tisdag kväll och sen hade vi en ledig dag på onsdagen. Vi tränade lätt uppe i Luleå på tisdagen och så hade vi en taktisk träning i går (torsdag) och sen i dag har det handlat om att få fart på kropparna.

Varberg och Malmö står på tre poäng efter den första omgången i gruppspele­t. Om Bois tar poäng mot Öster väntar gruppfinal borta mot MFF nästa helg.

Hur inspireran­de skulle det vara, Tobias Linderoth?

– Vi går för att vinna alla matcher. Det är klart att det gäller att ta Öster först och främst och sen får vi se vilken sits vi är i inför den sista matchen. Vi fortsätter bygga på våra fina prestation­er och framför allt de två senaste matcherna tycker jag att vi har visat mycket och gjort det väldigt bra. Kan vi fortsätta bygga på det så kommer det se bra ut.

 ?? ARKIVBILD: CARL SANDIN ?? Varbergs Oliver Silverholt ställs nu mot Öster för första gången efter den speciella övergången för drygt ett år sedan.
ARKIVBILD: CARL SANDIN Varbergs Oliver Silverholt ställs nu mot Öster för första gången efter den speciella övergången för drygt ett år sedan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden