Hallands Nyheter

”Måste göra det lite bättre än förra året”

- Henric Holmberg henric.holmberg@hn.se

Rasmus Andersson gjorde flytten från Tvååker till Falkenberg­s FF i somras. Nu ställs 30-åringen mot sitt gamla lag på nytt i lördagens träningsma­tch på Kristinesl­ätt som HN livesänder med start 12:10.

– Det blir spännande att se vad de har kokat ihop i år. Om man går tillbaka i tiden så har Tvååker alltid varit ruskigt bra på försäsonge­n och så har de öppnat även i år, säger Andersson, som är tillbaka i föreningen dit han kom för första gången som 14-åring.

I Tvååker kretsade mycket av det offensiva spelet kring Rasmus Andersson och han var lagets främste poängspela­re. Så var det inte i FFF under hösten då han var in och ut ur startelvan och ”bara” gjorde två mål i serien.

– Jag startade en del i början och sen blev det mer inhopp sista delen (av säsongen) och det är inte så mycket mer att säga om det. Det är lätt att döma ut en spelare helt när han inte gör det där lilla extra med poängen, men jag tycker ändå att jag levererade ganska solida insatser. I år hoppas jag kunna tillföra det där lilla extra också, säger Andersson.

Han fortsätter:

– Det finns helt klart mer att ta av. Men samtidigt får man ha respekt för att det var ett halvår och att jag kom in i ett helt nytt tänk och spelsystem. Det tog nog lite längre tid att vänja sig än jag trodde, men nu känner jag mig väldrillad i det och vet vad som önskas.

Känner du någon revanschlu­sta, att du vill visa både för dig själv och alla andra att du har en växel till att lägga i den här säsongen?

– Nja, så känner jag inte. Jag känner inte att det var något misslyckan­de. Jag var ganska tydlig med när jag kom till laget att det viktigaste var att vi vann och vi torskade inte en match på hela hösten när jag var här, så på det sättet var det som jag ville. Att det gick som det gick i kvalet är klart att jag känner lite revansch för, men inget utöver det. Det handlar snarare om att man vill visa upp att man är duktig på att spela fotboll hela tiden.

Hur var det att gå från Tvååker där du var lagets stjärna till Falkenberg där du mer blev en del av ett kollektiv?

– Det är ju en omställnin­g som man måste hantera, att komma från lite fria tyglar och kanske en annan utgångspos­ition på planen. Jag måste göra det lite bättre än jag gjorde det förra året och det är jag helt inställd på. Samtidigt, utan att ta något från Tvååker, finns här fler duktiga spelare som konkurrera­r om platserna på varje position, säger Andersson innan han avslutar:

– Det var ju ett val jag var fullt medveten om innan jag gjorde den här flytten, att ens status kommer ju förändras på något sätt. Så det är snarare stimuleran­de än att jag tycker att det är jobbigt på något sätt.

 ?? ARKIVBILD: CHRISTIAN ÖRNBERG ?? Falkenberg­s Rasmus Andersson (23) ställs mot sin gamla klubb Tvååker.
ARKIVBILD: CHRISTIAN ÖRNBERG Falkenberg­s Rasmus Andersson (23) ställs mot sin gamla klubb Tvååker.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden