Hallands Nyheter

Kongstad vill spela seriefinal­en – beslut tas på matchdag

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se

Mattias Kongstad vill inget hellre än spela innebandy. Men om han dyker upp som en joker i seriefinal­en mot Hovslätt återstår att se.

– Jag ska nog inte ha för höga förväntnin­gar, säger han.

Den skadehisto­rik som Mattias Kongstad har i sin ryggsäck känner de flesta till. Warberg-spelaren missade hela förra säsongen på grund av en svår korsbandss­kada. Under 23/24 har det ”bara” blivit tretton seriematch­er för veteranen.

Sedan ett par veckor tillbaka har han fått träningsfö­rbud.

– Rastlöshet finns det gott om just nu. Det är frustreran­de när man kommit tillbaka efter så lång rehab. Det är psykiskt jobbigt, förklarar Mattias Kongstad.

Det handlar om en överansträ­ngning.

– Jag märker inte av det i vardagen - tills jag tar ett löpsteg. Knäet mår bra egentligen, men det är låret som är problemet för tillfället. Blir det värre om du tränar?

– Det ska inte bli värre, men det är mitt huvud som ska vara med och lita på benet.

I veckan har han cyklat och kunnat vara med på en del träningar - men inte så många spelmoment. Med jämna mellanrum har han stämt av med fysion Jasmine Båtelson på Fysiosport.

Vad gör du om hon säger nej till spel?

– Då kommer jag nog inte göra det. När jag tränat på det ett par gånger sa hon: ”du ska vara glad att det är helt”. Jag ska nog inte ha höga förväntnin­gar att kunna spela, men det är ju verkligen en match man hade velat spela när det är ett bra motstånd och det kommer mycket folk. Det gör det ännu mer frustreran­de.

Det är en liten balansgång.

– Jag behöver ju matcher också inför stundande kval.

Hovslätt leder serien på 50 poäng inför omgång 19 av 22. Warberg är tvåa på 48 poäng. Matchen är av stor betydelse i kampen om förstaplat­sen.

– En bra värdemätar­e inför kvalet - och man vill vinna serien, säger Kongstad och fortsätter:

– Det är såna här matcher vi behöver. Innan har det inte varit såna ”kniven mot strupen”-matcher, och så har man kommit direkt till kval. Jag tror den är supervikti­g för tränare, spelare och hela gruppen, att vi kan ta det som ”en första kvalmatch”.

Jasmine Båtelson hälsar via sms att man kommer vänta in det sista när det gäller beslut om Mattias Kongstads medverkan: ”Vi håller på beslutet till matchdag”.

Även Johan Stadin har varit ett frågetecke­n. Han har haft besvär med foten/tån, men har tränat i veckan och lär kunna spela mot Hovslätt.

 ?? BILD: ANNIKA KARLBOM ?? Mattias Kongstad inför serien tillsamman­s med sonen Hugo.
BILD: ANNIKA KARLBOM Mattias Kongstad inför serien tillsamman­s med sonen Hugo.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden