Hallands Nyheter

Ny musikalkvä­ll på Vallarna och humor i Varberg

- Martin Erlandsson martin.erlandsson@hn.se

I sommar blir det en repris av succén med en musikalkvä­ll på Vallarna med stjärnorna Emmi Christenss­on och Peter Johansson. Ny är även den första soloturnén för Ahmed Berhan, Årets manliga komiker 2023.

Det var fullsatt på Vallarnas friluftste­ater i juli när Emmi Christenss­on och Peter Johansson sjöng musikalhit­s var för sig och tillsamman­s. I år kommer de två artisterna, som har haft stora roller i kända musikaler, tillbaka den 23 juli.

Gästartist även i sommar är 22-åriga Ebba Mård Andersson från Falkenberg och alla tre backas upp av en orkester med nio musiker under ledning av Nils-petter Ankarblom. Räkna med låtar från ”The phantom of the opera”, som Emmi spelade i London, och Queen-musikalen ”We will rock you”, som Peter gjorde i samma stad.

– Vi har spelat på olika slags musikalupp­sättningar, men det är också därför vi kompletter­ar varandra så bra. Många tänker nog att vi är en otippad duo med tanke på hur våra tidigare karriärer har sett ut, sa Peter Johansson till HN 2023.

Förutom på scen har ståupparen Ahmed Berhan dragit skämt i tv-program som ”Släng dig i brunnen” och ”Parlamente­t”, men även haft huvudrolle­n i långfilmen ”Hjärtat”. 39-åringen från Stockholm har även hörts i radioprogr­am som ”Morgonpass­et”, ”Sommar” och ”Tankesmedj­an”.

Men i likhet med kollegan Jonatan Unge i rutinerade humortrion Semst (där även Branne Pavlovic) ingår, har första soloturnén dröjt till 2024. Men till hösten kommer Ahmed Berhan med ”Inget driv” både till Varbergs teater (18/10) och Halmstads teater (7/11).

Bland hans förebilder finns Chris Rock, som han hörde på skiva som 13-åring. 2009 gjorde Ahmed Berhan debut som ståuppare och förra året vann han två kategorier av Det Svenska Humorprise­t – som Årets manliga komiker och för Årets humorprogr­am, för SVT:S ”IFS – Invandrare för svenskar”.

 ?? BILD: IDA EKLÖF ?? 46-åriga Peter Johansson är från Norra Finnö och 39-åriga Emmi Christenss­on från Vessigebro.
BILD: IDA EKLÖF 46-åriga Peter Johansson är från Norra Finnö och 39-åriga Emmi Christenss­on från Vessigebro.
 ?? BILD: TT ?? Komikern Ahmed Berhan.
BILD: TT Komikern Ahmed Berhan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden