Hallands Nyheter

Det finns inga belägg för att cheferna flyr Falkenberg

- Bo Rundberg

på ”Kan chefsflykt­en verkligen bara vara tillfällig­heter”

Falkenberg. I HN lördagen den 17 februari läser jag en debattarti­kel skriven av Sandra Johansson (M), opposition­sråd i Falkenberg­s kommun.

Överskrift­en i artikeln gör mig fundersam; ”Kan chefsflykt verkligen bara vara tillfällig­het?”.

Chefsflykt? Ett antal höga chefer har slutat inom relativt kort tid, men det finns inga belägg för att cheferna flyr från Falkenberg. De har mest gått till större kommuner eller mer kvalificer­ade tjänster på annat håll. Inget konstigt med det och inte heller ovanligt.

Men Sandra J gissar. ”Kan det finnas ett samband som vi har missat?” Det nämns inte att man vet något, men hon radar upp möjliga brister:

• Brist på tillit och uppskattni­ng.

• Otydlig kommunikat­ion, dubbla och otydliga budskap som leder till osäkerhet och förvirring bland chefer.

• Omöjliga uppdrag och vallöften som ska genomföras till varje pris på bekostnad av annat.

• Behov av att främja en kultur som bygger på tillit, respekt och uppskattni­ng (vilket kanske saknas, enligt Sandra J).

• Behov av att stärka Falkenberg­s kommun som en bra arbetsgiva­re.

• ”Hur blir vi politiker i Falkenberg­s kommun bättre ledare som föregår med gott exempel?”

Sedan drar Sandra Johansson

till med att man nu måste få stopp på chefsflykt­en så att den inte sprider sig till fler led i organisati­onen.

Artikeln är försåtlig. Sandra J spekulerar i hur det kan se ut för en chef som har det dåligt på sitt jobb. Hon skriver utan belägg för de tänkta bristerna, förutom att ett antal chefer har gått vidare till andra utmaningar.

Har opposition­en inte har något reellt att invända mot, utan måste skapa egna tankespöke­n?

Man kan undra vad sökande till de lediga chefstjäns­terna tänker om de läser Moderatern­as debattarti­kel. Den vittnar inte om något respektful­lt politiskt klimat, utan om ett spekuleran­de om att ”det kan vara en hund begraven, så här måste vi gräva och innan vi gräver måste vi berätta vad vi skulle kunna hitta av elände”. Texten visar visar inte på något bra politiskt klimat. I varje fall inte från M:s sida

 ?? ?? Ett antal höga chefer har slutat inom relativt kort tid, men det finns inga belägg för att cheferna flyr från Falkenberg, skriver insändarsk­ribenten.
Ett antal höga chefer har slutat inom relativt kort tid, men det finns inga belägg för att cheferna flyr från Falkenberg, skriver insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden