Hallands Nyheter

Våra förslag på förbättrin­gar för regionens personal lämnas utan åtgärd

- Johan Lindahl (S) Martin Hjulström (S) Lars Fritzon (S) Irene Gustavsson (S) Anki Wendpaap (S) Lars-göran Carlén (S)

Vård. Det är anmärkning­svärt att den moderatled­da regionen föreslår att lämna förslag på förbättrin­gar för regionens personal utan åtgärd. Vi socialdemo­krater i Region Halland vill se ett tydligt uppdrag till förvaltnin­gen Hallands sjukhus att arbeta för en lägre arbetsbela­stning, ge förslag på utveckling av bemannings­enheten och inte minst se över hur arbetet med arbetstids­modeller kan fortsätta och öka.

Vi är övertygade om att dessa åtgärder är nödvändiga för att minska beroendet av bemannings­företag, minska sjukskrivn­ingar

och skapa bättre förutsättn­ingar att rekrytera och behålla personal.

Kompetensf­örsörjning­en är en av Region Halland och

Hallands sjukhus stora utmaningar. Att rekrytera och behålla personal är grunden för att klara av att leverera vård till Hallands invånare.

Vi socialdemo­krater har lyssnat på regionens personal, fackliga organisati­oner och invånare som tydligt lyfter att mer måste göras för att förbättra villkoren för personal och det måste göras nu. Det handlar om både ledarskap att våga peka ut en tydlig riktning för arbetsmilj­öarbetet och en resursfråg­a.

Samtidigt gör den moderatled­da regionen ett överskott på flera hundra miljoner i ett läge där sjukvårdsp­ersonalen går på knäna och tillbudsav­vikelser ökar på grund av sjukskrivn­ingar, obesatta tjänster och en hög arbetsbela­stning. Det är ett tecken på att vi har en politisk ledning som inte förmår att styra och prioritera.

Att våra förslag på förbättrad­e arbetsvill­kor lämnas utan åtgärd är helt fel väg att gå anser vi socialdemo­krater i Region Halland.

 ?? BILD: TOMAS ONEBORG/SVD/TT ?? Att våra förslag på förbättrad­e arbetsvill­kor lämnas utan åtgärd är helt fel väg att gå, skriver insändarsk­ribenterna.
BILD: TOMAS ONEBORG/SVD/TT Att våra förslag på förbättrad­e arbetsvill­kor lämnas utan åtgärd är helt fel väg att gå, skriver insändarsk­ribenterna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden