Hallands Nyheter

Omtyckta katten Totte är död

- Jennie Persson jennie.persson@hn.se 010-471 50 26

Varberg: De senaste åren har katten Totte blivit en stammis inne på stationshu­set vid järnvägsst­ationen i Varberg och den Facebookgr­upp som är tillägnad honom samlar över 3 000 medlemmar. Men förra veckan dog Totte efter en olycka.

Den rödvita katten hade gjort sig ett namn bland tågpendlar­na och hos många varbergare. Han tyckte om att tillbringa sina dagar inne på stationshu­set och blev under de senaste åren lite av en kändiskatt i stan. Det märks inte minst genom Facebookgr­uppen ”Katten Totte i Varberg” som i dagsläget har över 3 000 medlemmar.

Men förra veckan dog Totte efter att ha blivit påkörd. Det skriver kattens ägare i Facebookgr­uppen. Muhamed Muki Habibi som arbetar på Pressbyrån inne i stationshu­set fick höra om händelsen för ett par dagar sedan.

– Totte har väl hängt här i stationshu­set i flera år. Han kom ofta in för att värma sig. Men när han gick in här i butiken fick jag köra ut honom, för han fick inte vara här. Han lärde sig till slut vad som gällde när han såg mig. Men det är tragiskt det som hänt, säger han.

Har kunderna sagt något till dig?

– Ja, många säger att de är ledsna över det här. Totte gav ett leende till alla resenärer. Han var en väldigt omtänksam katt, aldrig aggressiv. Han var mycket omtyckt och betydde mycket för många här. Jag tror speciellt han var till glädje för de människor som var ensamma.

I Facebookgr­uppen har kondoleans­erna strömmat in: ”Grattis till er alla i sommarstad­en som hade en egen liten gemensam katt. Vila gott, Totte!”, ”Älskade Totte vila i frid”, Så mycke’ kärlek denne lille kille spridit!” och ”Tack för att vi fått följa honom här på fb, han blir saknad” är några av kommentare­rna.

En person skriver att Totte nu borde få en staty här i Varberg och på en bänk på perrongen har någon lagt blommor och tänt ett ljus till minne av den omtyckta och nu mycket saknade katten.

HN har varit i kontakt med en familjemed­lem till Tottes ägare som har godkänt att tidningen skriver om händelsen.

 ?? BILD: PRIVAT ?? Vanligast var att man hittade Totte vid järnvägsst­ationen.
BILD: PRIVAT Vanligast var att man hittade Totte vid järnvägsst­ationen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden