Hallands Nyheter

Svensson gick av 200:e Ssl-matchen som en förlorare

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15

Hanna Svensson noterades för 200 Ssl-matcher men fick inte fira. Det fanns inget att göra åt Västerås Rönnbys femetta. – Vi gör en bra prestation jämfört med i höstas, säger hon.

Innebandy: Superligan Warberg 1 Västerås Rönnby 5 (0-1, 1-2, 0-2)

Västerås Rönnby tog tag i taktpinnen direkt från start och Warberg fick ägna sig åt försvarssp­el i framför allt första perioden.

– Man får förbereda sig på mentalt att inte ha lika mycket boll som vi kan ha, säger Clara Lindberg.

Warbergs nolla spräcktes av Ida Engblom och inte blev det lättare när Västerås utökade till 2-0 i början av andra perioden, när Lisa Andersson satt utvisad.

– De är intensiva och jobbiga att ha att göra med. Det här var ändå ett steg framåt. Vi har någon boll som dansar på mållinjen och en i ribban. Går de in så kan de bli nerv i tredje, säger tränaren Andreas Burman.

Han pekar på att Västerås Rönnby är trea i Sverige – kanske även i världen.

– Tycker vi har bra kontroll på dem men så fort man slappnar av en sekund så smäller det, säger Burman som tvingades undvara Andrea Envall:

– Hon kunde inte i dag, men förhoppnin­gsvis nästa helg, men det visste vi på förhand.

Warberg stack upp mer i andra perioden. Clara Lindberg hade två bra lägen. Ett skott gick över. Det andra dansade förrädiskt på mållinjen.

– Jäkligt surt. Den ska väl helst gå in. Hade vi fått med oss de bollarna hade matchbilde­n kunnat bli annorlunda, säger Clara.

I stället blev det Lisa Andersson som fick reducera. Tidigare hade hon prickat ribban – den här gången tog den också i virket – men studsade in.

– Kul. Jag försöker bara sätta mig i ett så bra läge som möjligt och banka på allt vad jag kan, säger Lisa Andersson som tillsamman­s med assistlägg­aren Hilma Ahlund förnyade sina kontrakt med klubben innan match.

Lisa tycker att hennes lag kom undan med godkänt.

– Första och andra perioden var grymt bra jobbat. Sen får de för lätta mål och vi viker kanske ner oss i tredje, säger hon.

Elin Lindbergs tidiga 4-1 i tredje perioden var en bjudning från Warbergs försvar. En stund senare var det ridå när Mira Wickman satte 5-1.

– Vi gör en bra prestation jämfört

” De är intensiva och jobbiga att ha att göra med. Det här var ändå ett steg framåt. Vi har någon boll som dansar på mållinjen och en i ribban.

med i höstas (förlust med 5-15). Samtidigt gör vi misstag som vi inte får göra, säger Hanna Svensson.

Hon har som specialite­t att hitta sina medspelare med utkast. Ibland funkar det. Men ofta hade hon ingen att kasta till i den här matchen.

– Lite sur blev jag, men det blir långa byten. De är tvungna att byta, vad mer ska jag göra?

Inför omgång 22 ligger Warberg elva. Avståndet till Karlstad på nedflyttni­ngsplats är tre poäng. Hanna Svensson har sagt det tidigare och säger det igen – hon kikar inte så mycket på tabellen.

– Jag tänker på vad jag kan påverka i mitt lag. Jag skiter i vad andra håller på med. Det gäller att tänka framåt och kunna ta tre poäng.

 ?? BILD: PER WIKLUND ?? Målvakten Hanna Svensson kom i samband med mötet med Västerås Rönnby upp i 200 Ssl-matcher för sitt Warberg.
BILD: PER WIKLUND Målvakten Hanna Svensson kom i samband med mötet med Västerås Rönnby upp i 200 Ssl-matcher för sitt Warberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden