Hallands Nyheter

Birgersson avgjorde rysare – Warberg upp i serieledni­ng

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15

Seriefinal­en blev en galen rysare som sätter Warberg IC i ”pole position” inför de sista omgångarna i Allsvenska­n södra. – Närmare än så kommer man inte en kvalmatch, säger Filip Erheden.

” Nu leder vi serien. Det är inte mer än så. Vi har Lerum nästa helg som vi har haft historiskt svårt mot, men det är klart att det var skönt att vinna idag.

Framspelad av brorsan Anton vräkte Joel Birgersson in 7-6 i nättaket. Hovslätt lyckades aldrig hämta ikapp under de 66 sekunderna som återstod av matchen.

– De lämnade mig ganska ensam där. Jag har missat alla såna på träningen, men den satt nu och och det är det viktiga, säger Joel Birgersson och konstatera­r:

– Nu leder vi serien. Det är inte mer än så. Vi har Lerum nästa helg som vi har haft historiskt svårt mot, men det är klart att det var skönt att vinna idag.

De tre poängen gör att Warberg klev förbi Hovslätt. När det var likaläge, 6-6, hade förstås både spelare och Johan Astbrant gjort matteläxan. Arvid Vonk plockades därför ut och Warberg satte in en extra utespelare.

– Vi går för trean. Det hade inte räckt med två eller en poäng. Nu lever det hela vägen ut, säger Johan Astbrant som i triumfens ögonblick hade ordspråket på tungan - och till sist så:

– Frisk vågat hälften vunnet! Precis som Joel Birgersson hade han fötterna på jorden.

– I första perioden sätter vi oss i en dum situation, men det är magiskt hur vi jobbar oss in. Men det tråkiga är att vi inte har vunnit ett skit. Lerum borta är tuffaste matchen på hela säsongen, varnar Johan.

Den där första perioden slutade 4-1 till Hovslätt som bara behövde en halv period på sig för att göra tre kassar. Kanske var det deras starka bortaklack som satte skräck i warbergarn­a?

Max Källerteg har visat form och klev verkligen fram och bar sitt lag. Stjärnan gjorde tre raka mål och 7.01 in i tredje perioden var det plötsligt kvitterat till 4-4. Filip Erheden tog vid och gav Warberg ledningen för första gången – bara 23 sekunder senare. Men godbiten var 6-4 i nättaket där han bjöd på stort artisteri - med en motståndar­e som ryggsäck.

– Jag upplevde det som att han tappade sin klubba. Så jag tänkte ”nu är det väl bara att springa rätt in”. Jag hade liknande lägen tidigare i matchen och såg att målvakten satt långt mot bortre stolpen så nu skjuter jag vid första och det funkade onekligen, säger Filip Erheden.

Luften såg ut att ha gått ur Hovslätt men de fick nytt liv genom Melwin Knuthas – och Albin Rommeskog drömmål fram till kvittering. Trots att Warberg till slut stod som segrare var det en seger för alla 852 närvarande i hallen.

– Magiskt! Fantastisk­t även med Hovslätts klack. Jag sa det till (Andreas) Wahman vid introt, man får ju rysningar. Tänk om det var så här varje dag, säger Johan Astbrant.

– Jämnt hela vägen. Det är väl så man vill ha det. Det är en seriematch men det var kvalitet med publiken. Närmare än så här kommer man inte en kvalmatch. Perfekt att förbereda sig inför det som komma skall, säger Filip Erheden.

Han har tidigare spelat tre kval med Warberg IC - och gjort en säsong i SSL.

– Det är en helt annan självklarh­et i vad vi ska göra. I de här jämna matcherna med vårt spel i 60 minuter, det spelar ingen roll vad det står på tavlan. Det tror jag kommer bära frukt.

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Warbergs Joel Birgersson gjorde det avgörande 7–6-målet mot Hovslätt i seriefinal­en.
BILD: KRISTER ANDERSSON Warbergs Joel Birgersson gjorde det avgörande 7–6-målet mot Hovslätt i seriefinal­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden