Hallands Nyheter

Holmgång mellan Falkenberg och Tvååker i derbyt

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Mängder med målchanser, dramatik, heta känslor, tuffa dueller, fyra mål och en helt briljant räddning i matchens slutskede. Trots att det bara var en träningsma­tch innehöll Falkenberg–tvååker alla derbyingre­dienser man kan önska sig. – Det här påminde mer om en tävlingsma­tch, säger Fff-tränaren Christoffe­r Andersson efter 2–2-matchen.

Innermittf­ältaren Lucas Sibelius fick bara drygt 20 minuters speltid i derbyt mot Tvååker, men hann ändå axla rollen som en av derbyts förgrundsf­igurer.

I den 80:e minuten löpte en annan inhoppare, Leonardo Farah Shahin, till sig ett friläge. Bortakeepe­rn Albin Svensson kom dock ut bra och lyckades stöta undan bollen med dobbarna när Farah Shahin skulle runda honom. Returen gick i stället ut perfekt till Sibelius, som både före och efter sitt avslut var övertygad om att han skulle bli derbyhjält­e.

– Jag känner själv att jag gör tillräckli­gt, jag får en hyfsad träff och den går mot mål. Jag var säker på att den skulle gå in, berättar Sibelius om de omedelbara tankarna när han sköt bollen mot det tomma målet.

Då stod Tvååkers vänsterbac­k Gabriel Gustavsson för matchens prestation när han fläkte sig fram och med imponerand­e akrobatik hindrade bollen från att gå in.

– Han bara dök upp från ingenstans. Den är högt rankad bland blockar jag sett...det är segt att den inte går in, säger Sibelius.

För Gustavsson kostade räddningen ett rejält blåmärke på smalbenet.

– Jag flög rätt in i stolpen, så det hade varit segt om den hade gått in. Det var ett prekärt läge, så för mig handlade det bara om att försöka stoppa bollen. Jag vet inte riktigt vad jag gör, men på något sätt lyckades jag och det var det viktigaste.

Sibelius skulle dock få ännu en chans att avgöra derbyt. I matchens slutsekund­er avslutade han strax utanför straffområ­det. Skottet var välplacera­t mot den vänstra stolpen, men Albin Svensson fick fingertopp­arna på bollen och styrde den i stolpen.

Returen studsade ut till Oskar Lindberg, som med öppet mål också prickade stolpen. Tredjeboll­en hamnade hos Godwin Aguda, som visserlige­n gjorde mål men blev avblåst för offside.

– Det är helt sjukt, men det var en sådan dag när det bara inte skulle gå. Ingenting går med en...vi får sätta bollarna mot dem under sä

Han bara dök upp från ingenstans. Den är högt rankad bland blockar jag sett...

"Vi har chanser för att göra fem-sex mål i den här matchen. Tyvärr blir vi också lite ”slafsiga” i perioder och det är hela havet stormar på planen

songen i stället, säger Sibelius, som från sin bänkplats fick se Melvin Sjöland ge Tvååker ledningen redan efter tre minuters spel.

”Det är för enkelt”, muttrade Christoffe­r Andersson för stunden, men fick se sitt lag spela upp sig rejält.

– Utifrån vår spelidé har vi stundtals fina anfall och kombinatio­ner i den första halvleken. De har jätteprobl­em att hitta våra spelare både brett och centralt, vilket vi utnyttjar, analyserar Andersson.

Övertaget resulterad­e i att Linus Borgström nickade in 1–1 vid den bortre stolpen efter ett överlångt inlägg av Melker Larsson samt att Godwin Aguda avslutade en kontring precis före paus med att sätta 2–1. Därtill hade Oskar Lindberg, Remo Gotfredsen Grgic och Melker Larsson jättelägen att göra mål i den första halvleken.

Det här med att ett mål är ”psykologis­kt tungt” bara för att det faller precis före pausvilan avfärdades emellertid av Tvååker-spelarnas inledning på tillställn­ingens andra akt, då gästerna tog över och stod för en riktigt vacker kvittering när Melvin Sjöland nickade in sitt andra mål för dagen.

– Det är ett klassmål. Att han har den nackkontro­llen han har visste jag inte, säger Tvååker-tränaren Pierre Krantz, som oftast matchat Sjöland som sittande mittfältar­e men nu seriöst överväger att spela honom längre fram i banan.

– Melvin är gammal tia, han spelade där i Laholm under ungdomsåre­n så vi har pratat om att spela honom lägre fram i banan. Han är bra i presspelet och uppenbarli­gen vass i sista tredjedele­n också.

Sista halvtimmen av matchen kryllade av chanser åt båda håll, hårda dueller och heta känslor. Utöver Sibelius två monsterläg­en hade Leonardo Farah Shahin flera heta chanser för FFF medan Tvååkers Oliver Brynéus brände ett friläge.

– Vi har lite problem med skärpan. Vi har chanser för att göra femsex mål i den här matchen. Tyvärr blir vi också lite ”slafsiga” i perioder och det är hela havet stormar på planen. Det finns ingen anledning till att det ska bli så, nu har vi jobbat upp fysiken så att vi är 90-minuterssp­elare, säger Andersson, medan kollegan Krantz var desto nöjdare.

– Jag är jätteimpon­erad av vår insats, halva elvan spelade i tvåan eller trean förra året och matchar Falkenberg. Visst, de är lite mer spelförand­e och har fler målchanser, men utifrån de skilda förutsättn­ingarna gör vi en kanoninsat­s.

 ?? BILD: ROBERT BOMAN ?? Leonardo Farah Shahin i chock sedan Gabriel Gustavsson (i bakgrunden) har stått för en av årets räddningar. Samtidigt är Lucas Sibelius och Albin Svensson i duell med varandra.
BILD: ROBERT BOMAN Leonardo Farah Shahin i chock sedan Gabriel Gustavsson (i bakgrunden) har stått för en av årets räddningar. Samtidigt är Lucas Sibelius och Albin Svensson i duell med varandra.
 ?? ?? Melvin Sjöland firar ett av sina två mål i matchen.
Melvin Sjöland firar ett av sina två mål i matchen.
 ?? ?? Det var stundtals hetsigt på planen.
Det var stundtals hetsigt på planen.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden