Hallands Nyheter

Noah Johansson var ”överallt och ingenstans”

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Derbytills­tällningen mellan Falkenberg och Tvååker bjöd på allt och lite till, men ingen bjöd på en större show än gästernas Noah Johansson. Ett vackert inlägg, en ful eftersläng, en vacker tunnel och en tappad sko utgör bara en del av hans derbyinsat­s.

– I dag var jag inblandad i ganska mycket, underdrive­r 20-åringen efter 2–2-matchen.

När Noah Johansson pustade ut efter den holmgång som derbyt var menade han att hans lag hade problem med pressen i den första halvleken, men gjorde det bra sett över hela matchen. Vidare konstatera­de han att det blev ”mycket kamp”.

– Jag har varit sjuk i de första träningsma­tcherna, så det här blev mitt första riktiga test den här försäsonge­n. Det var sjukt kul, säger han.

Det märktes att högerbacke­n tyckte det. Det fanns nämligen ingen på planen som var inblandad i så många situatione­r som Johansson.

Han inledde matchen med att visa på frejdig offensiv och komma runt på kanten ett par gånger. Sedan blev han bortfintad av Remo Gotfredsen Grgic, men räddad av att hans keeper Albin Svensson stod för en vass parad.

Därefter var han märkbart ”anonym” fram till den första halvlekens sista minut, då han fick skon avtrampad när han skulle springa hem efter en hörna. Medan Johansson skrek och gestikuler­ade utan att få gehör från domarteame­t drog FFF upp ett anfall längs den kant som han skulle försvara, ett anfall som så småningom resulterad­e i Godwin Agudas 2–1-mål.

– På något sätt, medvetet eller omedvetet, sätter en motståndar­e dobbarna längs min häl och lyckas trycka av min sko. Jag springer hela anfallet och försöker gestikuler­a om vad som hänt, men domaren blåser inte och de gör mål på det anfallet. Det var snopet, men domarna har väl också försäsong, säger Johansson, vars tränare Pierre Krantz var riktigt irriterad i samband med målet.

– Jag kan förstå att domaren inte blåser om han bedömer att det är ett hopslag, men det var olyckligt att det ledde till mål. Att få 1–2 i näsan på det sättet före paus var jobbigt.

Fff-tränaren Christoffe­r Andersson ville nyansera bilden kring huruvida något av lagen blev förfördela­t i matchen.

– Aguda blir fullständi­gt screenad och ska få straff tidigare i matchen. De borde nog fått något rött kort med tanke eftersläng­arna de delade ut. Jag har ingen aning om vad som hände före vårt mål, men så sett var det väl dem som stod för mest ”hyss” under matchen.

Johansson skulle själv stå för ett par av dessa ”hyss”, men inledde den andra halvleken med att slå ett precist inlägg som Melvin Sjöland satte 2–2-målet på.

– Jag får till inlägget helt okej och där inne är Melvin riktigt het, säger Johansson, som jublade högt av glädje när bollen seglade in i nätmaskorn­a.

– Det är just det att det är mot Falkenberg, då måste man jubla mycket även om det bara är en träningsma­tch.

Under stora delar av den andra halvleken dök Johansson upp lite varstans där det hettade till på planen.

– Framförall­t var han i zonen under den andra halvleken. Då var han överallt och ingenstans, säger Krantz, som fick se sin spelare stå för två anmärkning­svärda aktioner under matchens slutskede.

Först tunnlade han förre lagkamrate­n Nils Bertilsson.

– Nils är en bra vän sedan Tvååker-tiden och jag såg fram emot att möta honom i dag, så det var kul...jag vågar inte vara för kaxig, säger han och skrattar.

Sedan gav han Leonardo Farah Shahin en riktigt ful eftersläng.

– De fick ett farligt omställnin­gsläge och jag ville bara få stopp på deras anfall och ta en frispark. Sedan gjorde jag väl det lite väl våldsamt, det tycker jag med.

Hade det blivit rött om det varit tävlingsma­tch?

– Nej, det hoppas jag inte (skratt).

Blev det lite väl hetsigt i dag för att vara en träningsma­tch?

– Det är så här derbyn ska vara. Nu när vi har några gamla spelare i Falkenberg blir den här matchen extra rolig, så det är klart att det smälls på lite.

 ?? BILD: ROBERT BOMAN ?? Mycket kretsade kring Noah Johansson i derbyt.
BILD: ROBERT BOMAN Mycket kretsade kring Noah Johansson i derbyt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden