Hallands Nyheter

Efter olyckan: ”Detta får inte hända”

- Isak Fritzon TT

Räcket rasade och publik föll ner på isen under bandymatch­en mellan Bollnäs och Edsbyn. Nu ska olyckan utredas.

– Min första tanke var att detta får inte hända, säger Bollnäs Bandy Drifts ordförande Anders Gustafsson.

Bandykvart­sfinalen i herrarnas elitserie mellan Bollnäs och Edsbyn fick avbrytas då åtta minuter återstod av den tredje kvartsfina­len mellan lagen. Matchen spelades klart under söndagskvä­llen. Edsbyns klubbchef, Franco Bergman, var kritisk mot beslutet som fattats av Svenska Bandyförbu­ndet.

– Det känns inte alls bra att spela i dag med tanke på att vi har barn till spelarna som är iblandande. Det är barn som är fysiskt skadade, säger han till Aftonblade­t.

– Alla är chockade och spelarna skulle vilja vara hemma med sina barn.

Det känns inte alls bra att spela i dag med tanke på att vi har barn till spelarna som är iblandande. Det är barn som är fysiskt skadade Franco Bergman

Edsbyns klubbchef

14 personer fick i lördags föras till sjukhus efter olyckan på SBB Arena i Bollnäs. Ingen skadades allvarligt.

Arenan stod klar vintern 2022 och besiktades då utan anmärkning­ar. Bolaget som driver skötseln av arenan kommer nu att utreda vad som föranlett olyckan.

– Det är klart att vi har tankar och idéer om vad som hänt men sedan i går kväll har vi varit fullt fokuserade på att ta hand om de drabbade, säger Bollnäs Bandy Drifts ordförande Anders Gustafsson.

– Jag blev otroligt illa berörd när det hände. Jag vet ungefär vilka som står där, det var flera barn. Min första tanke var att detta får inte hända.

De åtta återståend­e minuterna av matchen spelades, framför tomma läktare, på Svenska Fönster Arena i Edsbyn under söndagskvä­llen.

 ?? ARKIVBILD: ULF PALM ?? Den avbrutna kvartsfina­len mellan Bollnäs och Edsbyn spelades klart under gårdagen. Bilden tagen vid ett tidigare tillfälle.
ARKIVBILD: ULF PALM Den avbrutna kvartsfina­len mellan Bollnäs och Edsbyn spelades klart under gårdagen. Bilden tagen vid ett tidigare tillfälle.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden