Hallands Nyheter

Pressklipp

-

Det hon tidigare såg som självklart, att som ansvarig politiker säga vilken politik man vill driva, kallar hon nu föraktfull­t för att killgissa. Och hon sysslar inte med sådant eftersom det enda rimliga – ja, det enda riktigt vetenskapl­iga! – är att utreda väldigt många saker i väldigt många år – för att sedan börja förhandla med tre partier.

Amanda Sokolnicki i Dagens Nyheter (ob liberal)

Tyvärr verkar det som att många unga kvinnor i dag inte vågar lita på förlossnin­gsvården. Eller så har de helt förlorat insikten att en förlossnin­g inte bara handlar om dem som födande, utan om det lilla barn som de som föräldrar har ett ansvar för. Ansvaret gäller från ögonblicke­t då plusset framträder på stickan och alltså även under förlossnin­gen. Fler borde därför ställa sig frågan: ”Hur föds mitt barn på säkrast möjliga sätt?” i stället för ”Hur får jag min drömförlos­sning?”

Kajsa Kettil i Borås tidning (moderat)

Den som mår bra av att ha en hudvårdsri­tual ska givetvis ha det. Det skadar ingen mer än möjligen den egna ekonomin. Men det bör vara med viss medvetenhe­t om att det är en dyr hobby snarare än ett mirakelmed­el mot åldrande eller bristande självkänsl­a. Det arbetet måste börja någon annanstans än i Tiktoks algoritmer.

Maia Hörstadius i Södra Dalarnes tiding (ob liberal)

Till sist är 24 februari en dag då vi på nytt måste begrunda att Ukrainas kamp också handlar om slaget mellan frihet och autokrati i Europa, med globala konsekvens­er. Bara 13 procent av människorn­a i världen i dag lever i en demokrati. Efter tjugofyra år vid makten har Putinregim­en skapat ett 100 procent totalitärt samhälle, ett Sovjet 2.0 fast utan kommunism. Och hotar sina grannar med expansion. Mot detta måste demokratie­rna försvara sig, med vapen men sedan givetvis också med den klassiska fredsrörel­sens metoder – mellanfolk­ligt utbyte, diplomati, försonings­arbete.

Stefan Edman, krönikör i Bohuslänin­gen

En och annan fastighets­ägare i vildsvinst­äta marker vill nog gärna slippa få tomten uppbökad gång efter annan. Det ska vara möjligt att föda upp utegående grisar. Därför är det så viktigt att myndighete­r, markägare och jägare har goda samarbeten, rätt resurser och kan arbeta effektivt för att hålla nere stammen. I Norge, har man valt att gå längre, där är målet att utrota vildsvinss­tammen. Men kom då ihåg att det på den norska sidan handlar om ett par tusen djur. I Sverige finns upp emot en kvarts miljon vildsvin. Vi har att ta av – och det ligger i allas intresse att det också blir så.

Olof Jonmyren i Södermanla­nds Nyheter (C)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden