Hallands Nyheter

Vi slutar gnälla när de börjar lyssna!

-

Svar

på ”Sluta gnäll om era tre semesterpe­rioder”

Varberg. Sedan när har inte vi rätt till bra villkor och yttrandefr­ihet? Det är så uttröttand­e för vårdperson­alen att höra att man ska sluta gnälla. Hur ska de kompetensf­örsörja vården i framtiden när de inte ens bryr sig om oss och vår arbetsmilj­ö? De lyssnar inte på oss. Vad behöver vi för att stanna? Har de någon gång testat att tillmötesg­å de behoven vi har? Har de låtit vårdperson­alen få behålla två semesterpe­rioder, önskeschem­an och gett dem bättre arbetsmilj­ö?

Mitt arbetsliv och deras omorganisa­tioner har påverkat mitt privatliv. Vem tror att jag ska arbeta kvar när de villkor som gjorde arbetet attraktivt försvinner? Vem tror att jag med min kompetens ska stanna kvar?

Att ha fast schema med varannan helg har begränsat mitt privatliv avsevärt. Jag får inte alls den återhämtni­ng som jag fick innan emellan passen på grund av deras hälsoschem­a. Man är låst vid sitt schema och alla andra runt omkring påverkas. En efter en lämnar vården på grund av försämring­ar. Vi ser det!

Tre semesterpe­rioder där vi inte ens har rätt att ha någon form av samvaro i familjen under några få veckor förstör längtan efter den där semestern tillsamman­s. Varför ska inte våra barn ha rätt till en semester med båda sina föräldrar som de flesta andra har? Är de okej att utsätta barnen för segregatio­n som skapar utanförska­p?

Vi hade två semesterpe­rioder som sträckte sig över vecka 26–29 och 30–33 det vill säga hela gruppen kunde någon gång vara ledig under industrise­mestern med deras nära och kära. Vi hade till och med täckt upp för varandra så att vi var den magiska siffran med 66,6 procent ordinarie personal. Vi arbetade lite mer de veckorna våra kollegor hade semester för att hjälpas åt.

Jag tycker att de som anser att vi gnäller och är otacksamma ska fråga sig om det är den synen vi har på vårdperson­alen som vänder ut och in på sig för att kombinera privatliv med arbetsliv.

Om vi får tillbaka önskeschem­an, två semesterpe­rioder och bättre arbetsmilj­ö, så kan vi rädda framtidens kompetensf­örsörjning. Hopp om framtiden

 ?? BILD: FREDRIK SANDBERG/TT/ARKIV ?? Vem tror att jag ska arbeta kvar när de villkor som gjorde arbetet attraktivt försvinner, undrar skribenten.
BILD: FREDRIK SANDBERG/TT/ARKIV Vem tror att jag ska arbeta kvar när de villkor som gjorde arbetet attraktivt försvinner, undrar skribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden