Hallands Nyheter

I Varberg gäller friheten att jobba enligt önskad sysselsätt­ningsgrad!

-

Svar

på ”Varför tycker Varbergsal­liansen inte att alla har rätt till heltid?”

Varberg. Kent Norberg (S) och Katarina Eiderbrant (S) har fel när de påstår att Varbergsal­liansen skulle ha något emot att våra medarbetar­e i Varbergs kommun skulle vilja jobba heltid. Tvärtom jobbar vi för att fler ska välja att jobba mer.

Kent och Katarina har också fel när de i sin insändare påstår att modellen ”Heltid som norm” skulle göra oss till en attraktiva­re arbetsgiva­re när motsatsen är sann. ”Heltid som norm” skulle innebära ett tvång att jobba heltid då möjlighete­n att enligt lag få gå från heltid till deltid är starkt begränsad. De av våra medarbetar­e som önskar att arbeta deltid skulle vara beroende av arbetsgiva­rens goda vilja och kanske fackligt stöd för att få arbeta önskad tid. Finns här en baktanke?

I Varberg har vi sen gammalt modellen ”Önskad sysselsätt­ning” den innebär att våra medarbetar­e kan önska att gå upp eller ner i arbetstid så som man själv önskar. Inga skäl behöver anges och förhandlin­g behövs ej heller.

I slutändan handlar det som vi ser det på synen av våra medarbetar­e. Vi tror på att individen själv kan fatta beslut om sitt arbetsliv och att makten att göra det bör ske hemma vid köksbordet. Socialdemo­kraterna visar med sitt förslag att de anser att de vet bättre än vad våra anställda vet själva och att man vill bestämma på politisk nivå eller möjligen kring det fackliga förhandlin­gsbordet.

Varbergsal­liansen och Varbergspa­rtiet vill ge våra medarbetar­e frihet att välja arbetstid. Vi vet att ni är kloka nog att välja det som passar i just era liv. Ann-charlotte Stenkil (M) Tobias Carlsson (L) Andreas Havasi (SD) Morgan Börjesson (KD) Mikael Bonde (VP)

 ?? BILD: GORM/KALLESTAD/TT/ARKIV ?? Vi tror på att individen själv kan fatta beslut om sitt arbetsliv och att makten att göra det bör ske hemma vid köksbordet, skriver insändarsk­ribenterna.
BILD: GORM/KALLESTAD/TT/ARKIV Vi tror på att individen själv kan fatta beslut om sitt arbetsliv och att makten att göra det bör ske hemma vid köksbordet, skriver insändarsk­ribenterna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden