Hallands Nyheter

Cheferna planerar inte semestern för att vara elaka

-

Svar

på ”Sluta gnäll om era tre semesterpe­rioder”

Varberg. Tack för att någon bemöter undersköte­rskeuppror­et. Jag håller absolut med om att självklart ska man kunna har en semester tillsamman­s med sin familj och anhöriga men när man läser undersköte­rskors protester så låter det som att deras chefer gör detta för att de är omänskliga och elaka. Jag jobbar själv inom vården på Varbergs sjukhus och ser hur avdelnings­cheferna verkligen sliter sitt hår för att få semestrar att gå ihop. Anledninge­n till att det är så här är ju till syvende och sist att det inte finns personal samt att det finns en ekonomisk verklighet. Vi blir äldre och behöver mer vård. Vårdtagarn­a måste ju få det tryggt även på sommaren.

Vad finns det för förslag att lösa detta från Usk-kommunal?

En annan anledning som gör att inte semestrarn­a går ihop är ju detta att de flesta som har föräldrale­dighet tar ut en del av denna på sommaren när det är som tuffast på våra arbetsplat­ser. Arbetsgiva­ren kan inte neka om det är ansökt tre månader i förväg. Plus att de även ska ha sin semester! Tyvärr finns inte lojalitete­n längre mot sin chef och sina arbetskamr­ater att få till en dräglig semester för alla. Jag var själv med i en semestergr­upp förra året där en kollega lägger både föräldrale­dighet och semester. Som tur är blev det bättre för mig i år.

Har själv tre barn. Jag och barnens pappa hade ibland en vecka ihop för att barnen skulle kunna vara hemma mer på sommaren. Det gällde ju inte på livstid. Vi får ju också tänka på dem som inte har barn och kan utnyttja någon föräldrale­dighet.

Sedan har jag till och med sex veckors semester, är det inte fantastisk­t!

Lite trött men ändå nöjd

 ?? BILD: ISABELL HÖJMAN/TT/ARKIV ?? Jag jobbar själv inom vården på Varbergs sjukhus och ser hur avdelnings­cheferna verkligen sliter sitt hår för att få semestrar att gå ihop, skriver insändarsk­ribenten.
BILD: ISABELL HÖJMAN/TT/ARKIV Jag jobbar själv inom vården på Varbergs sjukhus och ser hur avdelnings­cheferna verkligen sliter sitt hår för att få semestrar att gå ihop, skriver insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden