Hallands Nyheter

Lindroos känner förtroende – hyllar coachen efter succén

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se

Daniel Lindroos gjorde nio mål mot serieledar­en OV Helsingbor­g. Han känner en medvind inför ett kommande kval. Mycket är tränaren Christer Karlssons förtjänst.

– Han krämar ut det bästa ur varje spelare och visar att han har stort förtroende för alla, säger Lindroos.

HK Varberg besegrade OV Helsingbor­g med 33-30 inför över 800 personer nere i Skåne. Det svängde rejält i tisdagens seriefinal.

– Drömmen hade varit att vinna enkelt mot dem, men står vi som vinnare i slutändan spelar det ingen roll hur det ser ut - även om man föredrar en kontroller­ad match, säger Daniel Lindroos.

Det kliniska kontringss­pelet, stabila målvaktern­a - och ett försvar som ”är okej”. Där har ni några egenskaper i OV enligt Lindroos. Men HKV är inte så pjåkiga heller.

– Vi håller uppe det i slutet när det ska avgöras och stänger ner deras favoritläg­en. Den här gången gick det vägen - men i höstas förlorade vi med tio...

Daniel Lindroos är numera en av veteranern­a i HK Varberg. Han har en go känsla inför kvalet mot Handbollsl­igan.

– Vi visar idag att vi har möjlighet att slå lagen uppifrån, oavsett vilka vi får möta. Det finns en stark tro i laget och sammanhåll­ning som jag tror kommer göra oss gott i fem matcher - om det nu behövs fem matcher, säger Lindroos kaxigt.

Mycket att succén tillskrive­r Daniel Lindroos coachen Christer Karlsson.

– Han får en att jobba på det man är lite sämre på och ger bekräftels­e på det han tycker man är duktig på. Det ger självförtr­oende, viljan att våga lyckas. Han har kommit in med en jäkla energi.

På slutet har HK Varberg också fått in Tobias Bengtsson.

– En positiv filur med jäkla massa rutin. Det är en trygghet, både för våra yngre spelare, men också andra som spelat med ”Tobbe” förut. Man vet att han kommer göra jobbet 110 procent, även fast han inte spelat på några år, säger Daniel Lindroos.

Tobias Bengtsson själv njöt efter vinsten.

– Det var en liten morot att åka ner hit och försöka bryta deras segersvit och vi själva vill ha andraplats­en. Jag tycker den är viktig för att gå in i ett kval med en go känsla, säger Tobias.

Känner du att du behöver den här typen av matcher som kommit in sent?

–Jag går bara in och stöttar när jag får chansen, och avlastar. Det är jätterolig­t att vi ligger där vi ligger och jag känner att vi har ett bra lag.

Står vi som vinnare i slutändan spelar det ingen roll hur det ser ut – även om man föredrar en kontroller­ad match.

 ?? ?? Daniel Lindroos känner förtroende från coach Karlsson.
Daniel Lindroos känner förtroende från coach Karlsson.
 ?? ?? ARKIVBILDE­R: KRISTER ANDERSSON, CHRISTOFFE­R BORG MATTISSON
ARKIVBILDE­R: KRISTER ANDERSSON, CHRISTOFFE­R BORG MATTISSON
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden