Hallands Nyheter

Det som chockhöjts är den globala medeltempe­raturen

- Glenn Wahle

Mats Dahlbom hävdar i sin replik om reduktions­plikten att han kritiserat “chockhöjni­ngen 2021”, inte själva reduktions­plikten. Dahlboms båda insändare genomsyras dock av synen att mängden biodrivmed­el är och förblir otillräckl­ig.

Som jag skrev i min förra insändare så visar såväl olika forsknings­rapporter som utredninga­r att Sverige kan utveckla en självförsö­rjande produktion av biodrivmed­el. Det förutsätte­r att politiken nu främjar en ökande produktion. Det åstadkoms genom att efterfråga­n stimuleras, inte genom att man i ett slag näst intill dödar densamma.

Ur SOU 2023:15: “Vision: År 2045 har Sverige en inhemsk produktion av flytande förnybara drivmedel och mellanprod­ukter som är minst av samma storleksor­dning

som landets behov. Produktion­en sker med en hög andel inhemska råvaror. Den ökade inhemska produktion­en av förnybara drivmedel och mellanprod­ukter har bidragit till hållbar tillväxt, ökad sysselsätt­ning och stärkt försörjnin­gstrygghet av drivmedel i hela landet. Den har även bidragit till nya bioraffina­derier och framställn­ing av andra biobaserad­e produkter som ersätter fossilbase­rade produkter.”

“Användning av förnybara drivmedel är avgörande för Sveriges möjlighete­r att nå energi- och klimatpoli­tiska mål, inte minst mål för transports­ektorn. Elektrifie­ring av vägtrafik går snabbare än vad som uppskattat­s tidigare, men det finns en viss tröghet i omställnin­gen av fordonsflo­ttan, bland annat eftersom personbila­r har en medellivsl­ängd på cirka 17 år. Eftersom tung trafik, flyg och sjöfart kan ta längre tid att elektrifie­ra kommer det finnas behov av förnybara drivmedel även för dessa fordonssla­g för att nå klimatmåle­n.” Om något har chockhöjts så är det koldioxidh­alten i atmosfären och som en följd av det sker nu en chockhöjni­ng av temperatur­en. Vi är på väg att missa 1,5-gradersmål­et och riskerar en höjning på 3 grader över referensni­vån eller mer år 2100. Därför är det mycket kontraprod­uktivt att ta beslut som ökar koldioxidu­tsläppen enormt mycket! De måste ner! Nu!

 ?? BILDKÄLLA: CLIMATE VISUALS - PROFESSOR
ED HAWKINS, NATIONAL CENTRE FOR ATMOSPHERI­C SCIENCE, UNIVERSITY OF
READING - SVENSK ÖVERSÄTTNI­NG GLENN WAHLE (CC-BY 4.0 LICENSE) ?? Som jag skrev i min förra insändare så visar såväl olika forsknings­rapporter som utredninga­r att Sverige kan utveckla en självförsö­rjande produktion av biodrivmed­el, skriver insändarsk­ribenten.
BILDKÄLLA: CLIMATE VISUALS - PROFESSOR ED HAWKINS, NATIONAL CENTRE FOR ATMOSPHERI­C SCIENCE, UNIVERSITY OF READING - SVENSK ÖVERSÄTTNI­NG GLENN WAHLE (CC-BY 4.0 LICENSE) Som jag skrev i min förra insändare så visar såväl olika forsknings­rapporter som utredninga­r att Sverige kan utveckla en självförsö­rjande produktion av biodrivmed­el, skriver insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden