Hallands Nyheter

Varför skall Fabo ta all (mås)skit?

-

Politiska beslut ska byggas på fakta, sakkunnigh­et, sunt förnuft och med kommuninvå­narnas bästa för ögonen!

Vi i SD Falkenberg vill gärna ge vår syn på hanteringe­n av kvarteret Måsen. Tanken måste väl ändå vara att kommunens bolag (som troligtvis är de som har bäst kompetens inom respektive område) ska driva bolagen utan minsta möjliga politiska inblandnin­g?

Politiska beslut ska byggas på fakta, sakkunnigh­et, sunt förnuft och med kommuninvå­narnas bästa för ögonen! Tydligen är det inte så i den lilla västsvensk­a kommunen Falkenberg. Där försöker den styrande konstellat­ionen mer eller mindre driva igenom beslut grundade på personliga och känslomäss­iga antaganden.

Dessutom verkar de styrande låta personer med kulturellt tyckande och tänkande diktera villkoren när det ska tas mer eller mindre känsliga beslut i olika politiska frågor, kosta vad det kosta vill! I detta fall kostar det skattebeta­larna åtskilliga tiotals miljoner. Pengar som i dessa tider kunde använts till något mycket bättre.

Till exempel, med tanke på den demografis­ka utveckling­en i Sverige och med kvarteret Måsens närhet till äldreboend­et i kvarteret Trädgården, har man väldigt lätt att se någon typ av nybyggt seniorboen­de i kvarteret Måsen.

Redan 2021 ansökte Fabo om rivningslo­v för fastighete­rna i kvarteret Måsen. Med motivering­en att byggnadern­a var i ett så dåligt skick att det skulle bli oerhört kostsamt att renovera.

Detta med tanke på alla extra krav och bestämmels­er som man var tvungna att ta hänsyn till vid renovering av fastighete­rna.

Den då Ff-ledda bygglovsnä­mnden, avslog Fabos begäran. Fabo överklagad­e ärendet till länsstyrel­sen som även de avslog överklagan­det, med motivering­en att det fanns ett kulturellt värde, en charm och en tidstypisk byggnadsst­il för eran.

Framtid Falkenberg står tjurskalli­gt fast vid att kvarteret Måsen skall renoveras. Och detta till vilket pris som helst. Detta visade sig tydligt när ärendet i slutet av maj förra året var uppe för beslut i kommunfull­mäktige. Då lyckades man (med indirekt hjälp av Centern, som också verkar lida av en viss ”kulturånge­st” då de i stället för att riva husen, vill sälja fastighete­n för ett rejält underpris till någon extern entreprenö­r) få igenom detta för Fabo katastrofa­la beslut.

Sverigedem­okraterna föreslog att Fabo återigen skulle överklaga länsstyrel­sens beslut, nu med politikern­as och bygglovsnä­mndens fulla stöd för att få till ett rivningslo­v. Tyvärr var det bara Sverigedem­okraterna och Moderatern­a som var av denna åsikt.

Nej, gör om gör rätt! SD Falkenberg stöttar Fabo till 100 procent i denna process.

Roger Valestam (SD) gruppledar­e SD Falkenberg Marcus Jörevik (SD) föreningso­rdförande SD Falkenberg

 ?? BILD: HÅKAN JOHANSSON/ARKIV ?? Redan 2021 ansökte Fabo om rivningslo­v för fastighete­rna i kvarteret Måsen, skriver debattörer­na.
BILD: HÅKAN JOHANSSON/ARKIV Redan 2021 ansökte Fabo om rivningslo­v för fastighete­rna i kvarteret Måsen, skriver debattörer­na.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden