Hallands Nyheter

Christians­son: ”Inte känt att det funnits förtroende”

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

I december förlängde han sitt kontrakt med Falkenberg­s FF. I februari lämnade Oskar Christians­son klubben.

– Jag behöver känna att jag får förtroende och bli sedd som den spelare jag är, säger 21-åringen.

Forwarden sonderade terrängen redan i vintras och provtränad­e med Friska Viljor i Ettan Norra, men valde i slutändan att stanna kvar och förlänga sitt kontrakt med Falkenberg­s FF.

Efter att ha varit med i de första träningsma­tcherna saknades han i lördagens derby mot Tvååker och under tisdagen berättade FFF att parterna gått skilda vägar.

Enligt Christians­son beror det hastiga uppbrottet inte på att något har förändrats sedan han förlängde sitt kontrakt, utan snarare på att något inte har förändrats.

– Jag behöver känna att jag får förtroende och bli sedd som den spelare jag är. Jag vill inte kommentera hela bakgrunden, men det jag kan säga är att jag inte känt att det funnits förtroende för mig som spelare och person, och att det varit så sedan jag kom upp i A-laget.

Christians­son har fått speltid i 37 seriematch­er de två senaste säsongerna, men bara fått starta en gång.

– Speltid är väl en del, men det är inte allt.

Blev du besviken när spelare värvades in på din position?

– Nej, det är duktiga spelare som kommit in och det har inte riktigt med det att göra.

FFF:S sportchef David Svensson vill inte heller utveckla.

– Vi har inte så mycket mer om det att säga utöver det vi kommunicer­ade på hemsidan. Det var på Oskars initiativ att det här var det bästa för honom i den här situatione­n. Sedan har vi haft samtal med honom under en tid, men de stannar mellan oss och honom, säger Svensson och fortsätter:

– Vi ville ha kvar honom, annars hade vi inte skrivit avtal med honom i december. Sedan kan det alltid vara saker och ting som förändras.

I och med Christians­sons exit kan FFF komma att värva en offensiv spelare till innan transferfö­nstret stänger 27 mars.

– Det är inte otänkbart. Vi hade ändå utgått från en trupp med 20 utespelare och tre målvakter, så vi får analysera läget och känna efter om vi behöver en spelare till i truppen, säger Svensson.

För Christians­sons del råder jakt på ny klubb, men vill han inte säga om han kan tänka sig att gå neråt i divisionss­ystemet.

– Nej, det vill jag inte kommentera.

Söker du i närområdet eller kan du tänka dig att flytta för att spela fotboll?

– Jag får se vad som händer, men det är klart, vill man spela fotboll på hög nivå måste man vara beredd på att röra på sig.

” Vi ville ha kvar honom, annars hade vi inte skrivit avtal med honom i december David Svensson

Sportchef, Falkenberg­s FF

 ?? BILD: ROBERT BOMAN ?? Oskar Christians­son lämnar FFF hastigt och lustigt, men känner inga hard feelings gentemot klubben. ”Det är en fin förening och jag har fått träffa många underbara människor under min tid där”.
BILD: ROBERT BOMAN Oskar Christians­son lämnar FFF hastigt och lustigt, men känner inga hard feelings gentemot klubben. ”Det är en fin förening och jag har fått träffa många underbara människor under min tid där”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden