Hallands Nyheter

Från HN:S Facebook

-

Om insändaren ”Sluta gnäll om era semesterpe­rioder”

• När brandmänne­n sade ifrån så var de ingen som gnällde på deras missnöje utan folk stöttade de hela? Piloterna samma sak med flera. Intressant hur bara vissa yrkesgrupp­er ska finna sig i sin förändring? Är det yrkestitel­n som avgör eller är de faktumet att de är ett kvinnodomi­nerande yrke som gör de mindre ok att säga ifrån? Gissar att många utav dom som vill ha bort tre semesterpe­rioder är föräldrar och är det fel av dem att vilja umgås mer med sina barn och kämpa för dem? Sedan förstår jag alla som är förbannade/svikna efter pandemin då de va en massa löften om att lyfta vården, men de syns ju att detta inte har hänt. Inte konstigt att de görs uppror runtom i landet.

Henke Loppan Braun

• Nej, man kan inte alltid få • alla sina veckor ihop med den man lever med, där håller jag med. Men hur kul är det att ha semester ensam, att till och med behöva ha semester innan sommarlove­t börjat? Nu har jag aldrig jobbat på en arbetsplat­s där vi behövt dela upp semestern i tre perioder… tack och lov! Så jäkla bittert inlägg, det tror sjutton att personalen strider mot sådant som inte är bra, oavsett yrke!

Sara Nyberg Ivarsson

• Det är inte gnäll! Vi ska hålla ett helt yrkesliv och även ha en familj… trots usla löner och hårt psykiskt tryck varje dag! Glöm inte det trots att pandemin är över!!! Kämpa för en bra vård = personal måste må bra!!?

Eva Samuelsson Sonko

•Typiskt gnäll, vi har det dåligt då måste alla andra ha det dåligt. Varför inte sträva åt att alla ska ha det bättre?

Gitt Jonsson

• När jag jobbade inom kommunen och landstinge­t hade vi tre semesterpe­rioder med rullande semestersc­hema så det är inget nytt påhitt.

Inga Nilsson

• På den tiden hade ni kanske även rullande scheman? Dessa är ett minne blott i kommunerna, det betyder att de inte har en aning om i nuläget hur de ska jobba övriga veckor. Antar att det inte var så på din tid.

Helena Andersson

• Ja, jag tror vi hade fyraveckor­sscheman som rulllade på.

Inga Nilsson

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden