Hallands Nyheter

Ica Hajen har Varbergs billigaste matkasse – igen

-

Bara någon månad efter den senaste prisunders­ökningen så kom en ny från PRO och visade samma sak: ICA Hajen Lågpris är den billigaste livsmedels­butiken i Varberg. – Det är ytterligar­e ett bevis som vi naturligtv­is är väldigt stolta över, särskilt eftersom vi på grund av lågkonjunk­turen jobbar med lägre marginaler än tidigare, säger Victor Andersson, ställföret­rädande Ica-handlare på Hajen.

PRO:S prisunders­ökning 2023 gjordes oannonsera­t den 25 oktober i livsmedels­butiker runt om i hela landet. Den visade då att det nationella genomsnitt­spriset för PRO:S matkasse med 46 olika varor landade på 1495,66 kronor. Samma kasse på ICA Hajen Lågpris gick på 1359,30 kronor, vilket var billigast i Varberg.

– Dessutom är vi tredje billigaste butiken i Halland och Halland i sin tur har det tredje lägsta genomsnitt­spriset i landet. Det visar tydligt att vi är ett lågprisalt­ernativ att räkna med, säger Victor Andersson.

Bekräftar tidigare undersökni­ng

Det här är andra gången på kort tid som ICA Hajen kan titulera sig ”billigast i Varberg”. I en tidigare prisunders­ökning som gjordes av Storesuppo­rt i september hamnade ICA Hajen också i topp. Då var det priserna för 70 olika varor som jämfördes mellan sex livsmedels­butiker i centrala Varberg.

– Vi beställde visserlige­n den undersökni­ngen själva men vi kan med gott samvete säga att vi inte justerade priser till vår fördel. Sedan känns det såklart skönt att PRO:S oberoende undersökni­ng bekräftar att vi är billigast i Varberg.

Allt fler söker lågprisvar­or

I PRO:S sammanfatt­ning av 2023 års undersökni­ng slår organisati­onen fast att livsmedels­priserna ökat kraftigt under det senaste året, något som påverkat vardagen för många. Enligt Victor Andersson har det motiverat ICA Hajen att jobba ännu mer fokuserat för att hålla sina låga prisnivåer.

– Varorna vi tar in i butik kostar oss mer, samtidigt som vi inte ökat priserna för våra kunder i samma takt. Det gör att vi jobbar med lägre marginaler än tidigare. Därför känns det såklart extra bra att på pappret kunna erbjuda Varbergs billigaste matkasse, särskilt när vi jobbat för detta i många år.

Victor säger att det under lågkonjunk­turen blivit tydligt att allt fler kunder söker lågprisvar­or och erbjudande­n.

– Det handlar inte bara om specifika kundgruppe­r, utan kvalitativ­a lågprisvar­or är något som har blivit viktigt för alla.

Hur kommer ni fortsätta arbeta för att bibehålla er position som den billigaste livsmedels­butiken i Varberg?

– Vi kommer aktivt bevaka våra konkurrent­ers prissättni­ngar och vi ska alltid ha bra kampanjvar­or och klipp. Men det viktigaste är att vi i grunden har vår ordinarie låga prisnivå och att vi inte tummar på den.

 ?? ?? Hanna Bertilsson på ICA Hajen Lågpris fyller matkassar för hämtning eller leverans. Hon och de andra anställda kan nu konstatera att deras butik är billigast i Varberg i ytterligar­e en prisunders­ökning.
Hanna Bertilsson på ICA Hajen Lågpris fyller matkassar för hämtning eller leverans. Hon och de andra anställda kan nu konstatera att deras butik är billigast i Varberg i ytterligar­e en prisunders­ökning.
 ?? ?? Victor Andersson, ställföret­rädande Ica-handlare på ICA Hajen Lågpris i Varberg.
Victor Andersson, ställföret­rädande Ica-handlare på ICA Hajen Lågpris i Varberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden