Hallands Nyheter

S föreslår en närakut i Falkenberg

- Fredrik Wirbing fredrik.wirbing@hn.se 010-471 53 67

Falkenberg: En närakut i Falkenberg. Det är något som Socialdemo­kraterna skulle vilja se. Nu har de lämnat in en motion om det till regionfull­mäktige.

I december 2023 beslutade regionfull­mäktige att sjukhusen kommer finnas kvar på de orter de är i dag, Halmstad, Varberg och Kungsbacka.

Nu föreslår Socialdemo­kraterna att vården i Falkenberg, Laholm och Hylte ska förbättras.

Socialdemo­kraterna föreslår att en närakut öppnas i Falkenberg, att öppettider­na för kvälls- och helgmottag­ning utökas i Hylte och att en kvälls- och helgmottag­ning startar i Laholm.

Lise-lotte Bensköld Olsson (S) säger att en närakut i Falkenberg skulle behövas eftersom kommunen har 45 000 invånare.

Vi har fått det till oss från partikamra­ter och invånare i Falkenberg att det här behovet finns.

Lise-lotte Bensköld Olsson (S)

– Vården i dag är inte dimensione­rad utifrån hur stor kommunen är. Det finns ett behov att öka tillgängli­gheten till den akuta vården, säger hon.

Förslaget från Socialdemo­kraterna i Region Halland handlar om att förbättra tillgängli­gheten till primärvård under kvällar och helger i Falkenberg.

– Vi har fått det till oss från partikamra­ter och invånare i Falkenberg att det här behovet finns. Men vi ser också att trycket på akuten i Halmstad och Varberg är väldigt stort och där är så klart invånare från Falkenberg, säger Lise-lotte Bensköld Olsson.

Socialdemo­kraterna har inte majoritet i Region Halland och hoppas få svar på sin motion så snart som möjligt.

– De kan vänta ett år med att svara, men jag hoppas verkligen inte att de väntar så länge, säger Lise-lotte Bensköld Olsson.

 ?? BILD: LISA HJERTÉN/ARKIV ?? Lise-lotte Bensköld Olsson (S).
BILD: LISA HJERTÉN/ARKIV Lise-lotte Bensköld Olsson (S).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden