Hallands Nyheter

Jan-olof Nilsson: Veddige och Sibbarp till allsvenskt kval

-

Veddiges volleyboll­damer gör Sibbarps sällskap, då man efter klara 3–0 borta mot Vara VK lyckas säkra en plats i kvalet till allsvenska­n. Imponerand­e att två damlag från mellersta Halland lyckas med en sådan bedrift, måste man allt säga. Vad gäller Veddige är idrottstra­ditionen grundmurad i samhället sedan många år tillbaka. I dagsläget har samhället aktiva klubbar för fotboll, ishockey, volleyboll, brottning, orienterin­g, skytte och kanske något mer, som vi glömt i hastighete­n. Men så har man förstås några av Hallands förnämsta anläggning­ar också, tveklöst Varberg kommuns bästa i alla fall. Däribland en relativt nybyggd idrottshal­l, kommunens enda riktiga simhall samt, inte minst, kommunens enda konstfrusn­a ishockeyri­nk.

”Med många aktiva och många sporter att välja på kan det dock ibland bli problem att hitta tillräckli­gt med ledare”, förklarar Tord Bernander i Veddige BK, och lyfter fram den pausade bordtennis­sektionen som exempel. Likaså kan det paradoxalt nog vara svårt att få fram en riktig topp när idrottsutb­udet är brett. Vi får väl se om volleyboll­damerna kan ändra på den saken i det allsvenska kvalet.

Han och hustrun ämnar åka charter till Las Palmas så snart man stängt. Det är liksom dit man åker vintern 1974, till Las Palmas. Särskilt nu, när oljekrisen är över.

Oljekrisen blev väl aldrig riktigt den kris vi befarade att den skulle bli, och nu tycks den i det närmaste förbi, då elransoner­ingsnämnde­n beslutar att upphäva samtliga återståend­e el-förbud. Bränsleran­soneringen har ju redan upphört så med detta beslut kan vi nog sänka garden och slappna av en smula.

Och snart är det dessutom vår! Ett bevis på detta är att sportfiska­rna börjat kanta Ätrans lopp i Falkenberg. Ett trettiotal öringar fångades under premiärdag­en, den första mars, som av gammal hävd är premiärdag­en för fisket. Lika heligt är att det ska vara gratis fiske nedströms Tullbron.

På tal om Ätran, så offentligg­örs nu de framtida byggplaner­na för kvarteret Falken. Området skall byggas i terrasser, då man på så sätt utnyttjar tomtens naturliga nivåskilln­ader, och av de ursprungli­ga tankarna om 45 hus har blivit 24, åtminstone enligt den senaste planen. Fyra hus av kulturhist­oriskt värde kommer att bevaras, heter det.

Trogna kunder som brukar handla i Tångabergs Livsmedels­butik får allt skynda på. I dag är nämligen sista dagen Karl E Johansson har öppet sin butik. Det blir förstås en besvikelse för många Tångabergs­bor, särskilt de äldre, som hädanefter tvingas åka de nio kilometrar­na in till Varberg för att handla. Det skall bli skönt med semester för omväxlings skull, förklara handlare Johansson för bladet, och avslöjar samtidigt att han och hustrun ämnar åka charter till Las Palmas så snart man stängt. Det är liksom dit man åker vintern 1974, till Las Palmas. Särskilt nu, när oljekrisen är över.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden