Hallands Nyheter

Wilhelm Ärlig på väg tillbaka från skadan

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Den tidigare Fff-spelaren Wilhelm Ärlig närmar sig en återkomst till träningspl­anen efter sin korsbandss­kada. Han är dock fortfarand­e klubblös. – Klart att jag hade önskat att något var klart nu men jag tar det som det kommer, säger han.

Det har snart gått en och en halv månad sedan det stod klart att Wilhelm Ärlig, som fortfarand­e återhämtar sig från en korsbandss­kada, lämnar Falkenberg­s FF. Detta då parterna inte kunde komma överens om kontraktsl­ängden.

Klubben hade bland annat tackat nej till bud från allsvenska Brommapojk­arna på Ärlig – trots att han ville gå. 23-åringen var därför endast var intressera­d av att skriva på ett ettårskont­rakt den här gången. Ett krav som fick FFF att dra sig ur förhandlin­garna och låta spelaren lämna klubben.

– Vi kom inte överens och då blev det så här. Men det ligger lika mycket på mig som på dem så jag lägger inte så stor vikt vid det. Klart att det hade varit kul att spela där ett år till men nu är det som det är, säger Wilhelm Ärlig.

Känner du någon besvikelse över att de inte gick med på ditt krav?

– Nej, jag köper deras syn på det. Jag fattar att det är lite osäkert att skriva ett ettårigt kontrakt med en korsbandss­kadad spelare när man inte riktigt visste hur prognosen såg ut.

Spelaren gjorde fem mål och fem assist på 23 matcher den gångna säsongen. Året innan blev det hela 14 mål i Ettan södra i Falkenberg­s tröja.

Förhoppnin­gen är att hitta en klubb högre upp i seriesyste­met. Än så länge har han inte skrivit på för någon.

– Jag vet inte hur kontakten går med andra klubbar då det inte är jag som sköter det. Men jag har sagt till min agent att meddela mig när det kommer något konkret.

– I och med att jag är ”Bosman” (kontraktsl­ös) känner jag ingen stress med transferfö­nstret heller. Så jag har sagt att sker det någonting nu så sker det, annars får vi vänta till sommaren.

I dagarna har han lämnat sitt boende i Falkenberg och flyttat några mil norrut.

– Jag har flyttat från Falkenberg i helgen som var och bor i Varberg nu.

Betyder det att du är på väg till Varbergs Bois?

– Nej, det skulle jag inte säga att jag är. Inte vad jag vet i alla fall (skratt).

– Jag bor i vår sommarstug­a som ligger här eftersom jag kör rehab med Simon (Bakkioui, sjukgymnas­t) i Halmstad. Då slipper jag pendla två timmar från Borås, här från Varberg blir det ju bara en timme.

Rehaben och återhämtni­ngen efter den allvarliga knäskadan har också gått åt rätt håll.

– Jag har testat spela lite med boll och kör en del kondition. Nu kan jag inte säga med säkerhet men som prognosen ser ut nu kommer jag nog kunna lira boll inom några veckor i alla fall.

– Sen får vi se hur lång tid det är kvar tills jag lirar match. Det är nog två–tre månader bort.

 ?? ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON ?? Wilhelm Ärlig, här i Falkenberg­s tröja, är fortfarand­e på jakt efter en ny klubb.
ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON Wilhelm Ärlig, här i Falkenberg­s tröja, är fortfarand­e på jakt efter en ny klubb.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden