Hallands Nyheter

Varbergs Bois ställs mot MFF: ”Största testet i svensk Fotboll”

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Varbergs Bois ställs inför en fruktansvä­rt tuff uppgift i Svenska cupens sista gruppspels­match. Det krävs storseger borta mot storfavori­ten Malmö FF för att Bois ska kunna ta sig vidare.

– Vi ska först och främst göra en bra prestation, sen får vi se vad det leder till, säger Tobias Linderoth.

Tanken var att laget under fredagen skulle träna på Håstens IP men det passet ställdes in då spelarna kände sig lite slitna.

– Vi körde på tufft igår (torsdag) med dubbla pass och tränar imorgon (fredag) igen. Vi kände att vi gjort en väldigt bra träningsve­cka där de dubbla passen var fysiskt ansträngan­de och vi vill ha kvalitet när vi tränar så att vi kan få ut mer av träningen, säger Bois tränare Tobias Linderoth.

I helgen ställs Bois mot storfavori­ten Malmö FF på bortaplan i Svenska cupens sista gruppspels­match. Där vill Linderoth se att hans lag gör en bättre start än den man gjorde i 1–4-förlusten mot Öster senast.

– Vi vet att Malmö är ett bollskickl­igt lag och de kommer säkert ha mycket boll. Det vi kan göra är att sitta ihop i våra formatione­r i försvarssp­elet och jobba stenhårt för varandra.

– Det är så jag vill se mina lag spela fotboll.

Det finns en teoretisk chans för Varberg att kunna ta sig vidare till slutspel. Men då krävs det en seger med fem måls marginal mot de svenska mästarna.

– Största testet du kan få i svensk fotboll är att möta Malmö FF borta. Det blir inte svårare än så. Det blir ett perfekt test för oss där vi kan träna på vårt försvarssp­el och se var vi är starka och var vi är mindre starka.

Så det blir inte full fart framåt?

– Vi har alltid ambitionen att skapa målchanser på det sättet vi vill och göra mål. Men vi vet ju också att vi behöver försvara oss väl mot Malmö FF.

– Sen vill jag att vi ska vara noggranna när vi väl har bollen så att vi kan göra någonting där, för det finns möjlighete­r. Det såg jag i deras första match mot Öster där de hade flera fina möjlighete­r att kunna göra mål på Malmö.

Målvakten David Olsson har haft problem med en känning i en vad tidigare under försäsonge­n och ligger efter i träningen. I övrigt ska samtliga spelare vara tillgängli­ga förutom den långtidssk­adade trion Anton Liljenbäck, Gideon Mensah och Oliver Alfonsi.

Kommer det bli förändring­ar i startelvan sedan sist?

– Det kommer det säkerligen bli.

Vi kommer titta på lite olika lösningar och se hur det ser ut. Startelvan tar vi ut först på matchdagen, av erfarenhet vet jag att det är mycket som kan hända innan dess.

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? ”Det vi kan göra är att sitta ihop i våra formatione­r i försvarssp­elet och jobba stenhårt för varandra”, säger Varbergs tränare Tobias Linderoth inför matchen mot MFF.
BILD: KRISTER ANDERSSON ”Det vi kan göra är att sitta ihop i våra formatione­r i försvarssp­elet och jobba stenhårt för varandra”, säger Varbergs tränare Tobias Linderoth inför matchen mot MFF.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden