Hallands Nyheter

Christoffe­r Andersson:”vi förlängde ju med Oskar för att vi tror på honom”

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

” Det gäller att få ut en elva på planen som har energi till att verkligen spela en bra fotboll Christoffe­r Andersson

Tränare, Falkenberg­s FF

Försäsongs­matcherna har duggat tätt för Falkenberg­s FF som förväntas komma till spel med en tunnare trupp än vanligt borta mot Lunds BK.

– Det har varit lite slitet på vissa håll och kanter, säger Christoffe­r Andersson.

Falkenberg har spelat hela sex försäsongs­matcher den senaste månaden. Därför är det ett slitet FFF som på lördagen spelar sin sjunde under samma period.

– Jag kommer ta ut en startelva och sen kommer vi inte kunna ha så många på bänken. Många spelare har klarat det här med bravur och sett ruskigt starka ut. Vi har många som kan spela 90 minuter och träna tufft däremellan, säger Fff:tränaren Christoffe­r Andersson.

Han fortsätter:

– Sen är det några nya och yngre spelare som måste acklimatis­era sig till vår träning över tid och inte riktigt är på samma nivå ännu för att klara den fysiska belastning­en.

U19-laget spelade dessutom match under fredagen.

– Förhoppnin­gsvis kan någon därifrån vara med och spela dubbelt.

Motståndar­en Lunds BK slutade på tredje plats i tabellen för Ettan södra ifjol, strax bakom Falkenberg.

– Det gäller att få ut en elva på planen som har energi till att verkligen spela en bra fotboll och spela så många minuter vi kan med hög kvalitet.

Edvin Christians­son har inte kunnat träna under hela försäsonge­n och missar matchen. Det gör även Remo Gotfredsen Grgic som haft en lättare känning i knäet och förväntas vara tillbaka inom någon vecka.

– Tim Stålheden har också en känning och kommer inte vara med i den här matchen. Sen är William

Borgryd sjuk. Det finns även frågetecke­n kring Nils (Bertilsson), Isaac (Shears) och Vincent (Bodiroza).

I dagarna valde anfallaren Oskar Christians­son att bryta det kontrakt han skrev med Falkenberg så sent som i slutet av december.

– Det är beklagligt. Vi förlängde ju med Oskar för att vi tror på honom och har jobbat mycket med honom under försäsonge­n. Jag har hela tiden sett Oskar som en spelare med potential men sen är det en konkurrens­situation, säger Christoffe­r Andersson.

I en intervju med HN berättade Christians­son att en av anledninga­rna till var att han upplevt att det inte funnits förtroende för honom som spelare och person.

– Oskar startade mot Onsala och Astrio samt spelade en halvlek mot Varberg här under försäsonge­n så jag ser inga bekymmer med speltid och förtroende. Alla har rullat runt under den här perioden.

– Jag har haft bra individuel­la möten med honom om hans väg framåt. I år har han inte haft samma problem med skador och sjukdomar som han haft tidigare men haft lite svårt att vaska fram målchanser och det är upp till varje individ att visa att de förtjänar en startplats.

 ?? ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON ?? Falkenberg­s tränare Christoffe­r Andersson.
ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON Falkenberg­s tränare Christoffe­r Andersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden