Hallands Nyheter

Matchhjält­en Isak Wiman klev av blodig – igen

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15

”Blood in, blood out” är en film från 90-talet. Den skulle Isak Wiman platsa i. Hjälten lämnade matchen med två blodiga knän.

– Tuva min flickvän blir less nu för jag blodar ner lakanen hemma, säger Wiman som hjälpte Tvååkers IF till seger – men det kostade.

Tvååkers IF besegrade till slut division två-laget Qviding med 2–1. Isak Wiman gjorde lagets 2–0-mål. Hans första i sin nya klubb. Wiman agerade både bollvinnar­e och exekutor. Han flög fram till höger i straffområ­det.

– Jag bröt den och sen upp i första krysset. Det är alltid ledigt där. Jag är förvånad själv att jag satt den, säger nyförvärve­t från Varbergs Gif.

När han tog sig av Övrevis konstgräs efter matchen fick han ont. Det var bara att kolla på hans båda knän för att förstå smärtan. De bara rann blod!

– Jag gjorde en glidtackli­ng i första träningsma­tchen och det har suttit i. Jag får be ”Chippen” (Emil Zander) hjälpa mig. Han är bra på att lösa sånt här, säger Wiman.

Även Oskar Ruuska fick göra sitt första mål i ny dress. Knappt tio minuter in på matchen förvaltade han Emir Avdics passning och överlistad­e Lukas Eriksson, gammal lagkamrat i BK Häcken.

– Det betyder jättemycke­t. Man vill ju kontribuer­a till lagets vinst, säger Ruuska som också var nära ett mål till – i fel kasse efter ett grymt hemjobb.

– Jag var helt slut och ville bara få en tå på den så han inte kunde skjuta, sen ser jag att den glider mot mål, men Eddie (Ludvigsson) är duktig som löser det, säger Oskar.

På den efterfölja­nde hörnan reducerade dock Qviding via ett nickmål. Tvååkers David Danielsson försökte med en fräckis från halva plan i första halvlek men Eriksson tippade över. Qviding hade också ett ribbskott genom Theodore Persson mattades när man åkte på en utvisning i 61:a minuten. Paul Nyman var sen in i en närkamp.

Tvååker hade bud på mer. Adam Lund och William Selvén gjorde båda pigga inhopp.

Det var Tvååkers femte raka träningsma­tch utan förlust på försäsonge­n. Det blev även seger i DM mot Onsala.

 ?? BILD: MATTIAS NILSSON ?? Isak Wiman.
BILD: MATTIAS NILSSON Isak Wiman.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden