Hallands Nyheter

Dags för årets första F1-race – här är det du behöver veta

- Emil Davidson

Formel 1 är tillbaka för en ny säsong. Kan någon stoppa Max Verstappen­s jakt på fjärde raka världsmäst­erskapstit­el?

Här är allt du behöver veta inför helgens premiär.

Vad: Premiär i Formel 1, världens största racingseri­e.

Var: Bahrain.

När: Lopp lördag kl 16.00.

TV: Viaplay

> Kan Verstappen stoppas?

Max Verstappen är föraren som övriga stall måste slå. Efter en rekordsäso­ng i fjol med 19 vinster på 22 lopp talar det mesta för att Verstappen tar hem sin fjärde raka Vm-titel. Flera stall har dock designat bilar som liknar förra årets dominanta Red Bull-bil. Om Mercedes, Mclaren eller Ferrari har bäst chans att utmana Red Bull om segrar är svårt att veta.

> Hamiltons chockflytt

Att Lewis Hamilton lämnar Mercedes för topprivale­n Ferrari inför nästa säsong slog ner som en bomb i F1-cirkusen. Därmed kör både den sjufaldige världsmäst­aren – och föraren han ersätter i Ferrari: Carlos Sainz – årets säsong med vetskapen att de lämnar stallet efter mästerskap­et.

– Det kan nog vara lite stelt, sade Max Verstappen efter Hamiltons övergång, enligt AFP.

> Två ”nya” stall

Årets startfält är oförändrat. Däremot har två av stallen ny skepnad. Alfa Romeo sponsras av en vadslagnin­gssajt och heter nu Stake F1, eller Kick Sauber i länder där spelreklam inte är tillåten.

Red Bulls andrastall Alpha Tauri heter nu Visa Cash App RB F1 Team. Stallet jobbar samtidigt närmare Red Bull i Milton Keynes fabrikslok­aler.

> Stallchef frias

Christian Horner anklagades för opassande beteende mot en kvinnlig anställd på Red Bull. Efter en lång internutre­dning friades stallchefe­n, bara dagar innan årets första lopp.

– Jag är glad att processen är över. Nu fokuserar vi på den kommande säsongen. Stallet har aldrig varit starkare, säger Christian Horner till Sky Sports.

> Lopp på lördag

De två inledande loppen, i Bahrain och Saudiarabi­en, avgörs för ovanlighet­ens skull på lördagar. Anledninge­n är den muslimska högtiden ramadan.

 ?? ARKIVBILD: DARKO BANDIC ?? Max Verstappen siktar in sig på sin fjärde raka Vm-titel.
ARKIVBILD: DARKO BANDIC Max Verstappen siktar in sig på sin fjärde raka Vm-titel.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden