Hallands Nyheter

Jill Johnson klar för Gården vid bron i Derome

- Martin Erlandsson martin.erlandsson@hn.se 010-471 53 40

Jill & The Johnsons gästar Falkhallen, men i sommar även Gården vid bron i Derome.

– Vi ser Jill som en stor förebild till alla artister, säger medarrangö­ren Marcus Strandberg.

Den 14 juli avslutas konsertsom­maren på Gården vid bron i Derome med Sveriges okrönta countrydro­ttning Jill Johnson, utomhus med plats för 500 åskådare.

– Vi älskar mer eller mindre all typ av livemusik, men är det någon genre som spelar extra bra, med den otroligt vackra miljö som vi omges av, är det just countrymus­ik. Vi båda har lyssnat väldigt mycket på Jill och är helt övertygade om att det kommer bli en minnesvärd kväll, säger Marcus Strandberg, som fixar konsertern­a ihop med sin fästmö Margurite Sandersson.

Jill & The Johnsons blir årets femte konsert vid Åsbro tidigare gästgiveri, efter Uno Svenningss­on (8/6), Chris Kläfford (5/7), The Swedish Cowboy och Jamie Meyer (6/7) och David Lindgren (12/7).

– Vi drömmer om att gården ska leva och andas musik, samt skapa minnen för livet för alla våra besökare och gästande artister.

Hur hanterar ni de ständigt ökande gagerna?

– Vi har stor respekt för artisterna som skapar konst, lever för sin passion och lägger oerhört mycket tid från hemmet för att låta andra ta del av det man har skapat. Vi ser det som självklart att de ska ha ett gage som ligger i linje med var de är i sin karriär och hur mycket deras namn säljer utan att vi behöver lägga en förmögenhe­t på marknadsfö­ring, säger Marcus och fortsätter:

– Förutsättn­ingarna för oss som inte är så stora är lite svårare, med en aningen större risk än etablerade scener, men vi kan konstatera att det finns en tillräckli­gt stor efterfråga­n. Vi tror på vår vision om att bygga på det personliga och skapa ett sammanhang som man vill vara en del av. Vi tror på mötet med våra gäster där varje gäst ska känna sig sedd och välkommen.

Den som vill höra Jill & The Johnsons redan den 8 maj kan ta sig till Falkhallen­s Blackbox, där bandet spelar ny musik under turnén som inleds fem dagar tidigare. Den 50-åriga sångerskan från Ängelholm har med samma rutinerade musiker som hon kommer med till Derome: Göran Eriksson (gitarr), Patrik Hjerling (bas) och Janne Robertsson (trummor).

 ?? BILD: NIKOLA STANKOVIC ?? Jill & The Johnsons är redo för en ny turné.
BILD: NIKOLA STANKOVIC Jill & The Johnsons är redo för en ny turné.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden