Hallands Nyheter

Pressklipp

-

Jomshof axlar rollen som ordförande i riksdagens justitieut­skott. Det kommer med ett särskilt ansvar. Därför är det illavarsla­nde att hans höga och konfrontat­iva tonläge på sociala medier är ett återkomman­de beteende, vilket i samband med sommarens alla koranbränn­ingar visade sig även fläcka ner den svenska Nato-processen när han skrev nedlåtande om profeten Muhammed.

Anela Murguz i Borås tidning (moderat)

Jomshof tror att det var det ”mångkultur­ella” samhället som fick den högerextre­ma terroriste­n Anders Behring Breivik att skjuta ihjäl 69 socialdemo­kratiska ungdomar på sommarläge­r. Denna analys delade Jomshof generöst med sig av till lokaltidni­ngen i Blekinge direkt efter terroratta­cken 2011. Sedan dess har han fortsatt plåga allmänhete­n med reflektion­er av samma intellektu­ella dignitet och smakfullhe­t.

Susanna Kierkegaar­d i Aftonblade­t (ob socialdemo­kratisk)

Sverige har en given plats i försvaret av fria, demokratis­kt styrda samhällen och samarbeten. Under många tidigare århundrade­n har så mycket utgått från konfliktlä­get i Öresund. Alldeles för länge var Danmark arvfienden, i kampen om att vara Nordens ledande makt. Nu är vi ett, vi står hand i hand. Våra gemensamma intressen värnas vid Finlands östgräns och i Arktis allt bredare havstransp­ortleder.

Olof Jonmyren i Södermanla­nds Nyheter (centerpart­istisk)

Fler vapen i samhället är inte entydigt med större risk för brottsligh­et. Det finns indikation­er på det motsatta. Aftonblade­ts grundare Lars Johan Hierta var drivande i att starta upp skarpskytt­erörelsen i Sverige på slutet av 1800-talet. En frivillig folkbeväpn­ing skulle kompletter­a den allmänna värnplikte­n. Samverkan mellan dessa skulle göra landet än mer motståndsk­raftigt. Att ha en stor skara laglydiga och välbeväpna­de medborgare som utgör en liten, knappt mätbar, risk för att vapen skall läcka ut på den svarta marknaden och användas vid brottsligh­et, är inte något att oroa sig över. Tvärtom.

Emil Nilsén i Nya Wermlandst­idningen (konservati­v)

Vi har inte varit neutrala ens när vi påstod oss vara det, och vi borde inte heller vara neutrala, utan ska vara med på den goda sidan. För ja, västliga demokratie­r som inte angriper varandra, utan ställer upp för varandra – en för alla, alla för en – är oskattbart. Vi värnar vårt eget, men även våra grannars väl och välstånd.

Sofia Nerbrand i Kristianst­adsbladet (liberal)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden