Hallands Nyheter

Lägg mataffären vid Lindhovsro­ndellen i stället

-

Apropå

artikeln ”Ett steg närmre ny matbutik i Varberg – planförsla­g ska tas fram”

Samhälle. Jag läste i HN 29 februari att byggnadsnä­mnden sagt ja till en ansökan om planbesked det vill säga en ny detaljplan för en ny matbutik på gräsmattan vid Biltema vid Lugnetrond­ellen.

Detaljplan­en säger att området är till för varor med skrymmande handel men inte matvaror.

Varför bekostar kommunen en utredning av detaljplan­eändring? Varför går Varbergs kommun hela tiden efter fastighets­ägarnas önskemål om detaljplan­eändringar? Det är dags att sätta ned foten nu och säga att nuvarande detaljplan gäller.

Redan idag är trafiksitu­ationen under all kritik i området runt Lassabacka­rondellen. Det blir ju inte bättre om man ger tillåtelse för en livsmedels­butik i området.

Dels är ytan väldigt liten så det finns inga möjlighete­r att bygga ut en butik om så behövs.

Om kommunen får tummen ur och stänger påfarten från Birger Svenssonso­ns väg till Lassabacka rondellen och anlägger en ny rondell ovanför Markbutike­n/colorama och leder trafiken österut via den nya rondellen vid Max så kommer det bli ännu högre trafikbela­stning på Lugnetrond­ellen.

BILD: CARIN RUDEHILL

Kommunen säger att man inte avfärdat eventuell etablering av en livsmedels­butik i Lindhovsro­ndellen men att det måste till en planfri korsning på Viskadalsb­anan. Varför måste det till en planfri korsning? I hur många år har Varberg haft en korsning med bommar mitt inne i stan vid Gallerian?

Större delen av kunderna som åker och handlar gör det i bil särskilt om man kommer från den norra delen av Varbergs kommun.

Det finns inget helhetstän­k inom kommunen. Man bör tänka på att planera in dagis, skolor, kommunikat­ion, livsmedels­butiker, vatten/ avlopp , med mera när man planerar nya bostadsomr­åden innan man ger tillåtelse att börja bygga nya bostadsomr­åden.

Jag tycker kommunen skall tänka om och gå på spåret med en etablering av livsmedels­butik i Lindhovsro­ndellen istället för Lugnetrond­ellen.

Skattebeta­lare

 ?? ?? Här skulle det passa med en livsmedels­butik, tycker skribenten.
Här skulle det passa med en livsmedels­butik, tycker skribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden