Hallands Nyheter

Vasaloppet cyklades på Friskis och Svettis i Varberg

- Stefan Johansson stefan.johansson@hn.se 010-471 51 83

Varberg: Omkring fyra timmar på en spinningcy­kel. Det hade de drygt 30 personer som satte sig på sadlarna samtidigt som Vasaloppss­tarten gick under söndagsmor­gonen framför sig.

– Slutet är det absolut jobbigaste, säger Jonas Nilsson när HN hälsar på hos Vasaloppss­cyklistern­a på Friskis i Varberg.

Någonstans mellan Sälen och Mora stakade sig drygt 15 000 personer fram i Vasaloppss­påren under söndagsmor­gonen. På Friskis och Svettis vid Brukstorge­t i Varberg hade ett gäng pigga motionärer samtidigt gett sig ut på ett eget äventyr.

Samtidigt som starten gick i Mora satte de sig på sina spinningsc­yklar och började trampa. Och det fortsatte de med tills den första kvinnan gick i mål någon gång runt lunch.

– Det är en kul grej. Jag har varit med några gånger. Slutet är det absolut jobbigaste, säger Jonas Nilsson när HN anländer efter lite drygt en halvtimmes cyklande.

Musiken dunkade från högtalarna och spinningin­struktören Ingvar Krönander hejade på cyklistern­a: ”Nu kör vi”. Alla cyklade i sitt eget tempo, som enligt reportern på plats såg ut att vara ganska högt i början, och det var fritt fram att ta en fikapaus eller gå på toaletten om det behövdes.

Klassiska Vasaloppst­illbehör som blåbärssop­pa och släta bullar fanns givetvis att tillgå. Loppet följdes på en storbilds-tv. En som höll extra utkik var Annelie Palmqvist vars son åkte loppet för tredje gången.

– Förra året var vi med som funktionär­er. Det var en otrolig stämning utmed spåren. Den här gången blir det att följa loppet så här. Vi får se hur långt vi kommer denna gång. Det är tungt i spåren så det kan nog bli en längre stund på cykeln, säger hon.

Mia Rolfes är verksamhet­schef på Friskis och Svettis i Varberg. Hon berättade att Vasaloppss­pinningen är en tradition på gymmet. Omkring 15 gånger har de kört och det är alltid stort intresse.

– Det är väldigt populärt. Platserna tar alltid slut. Och det är väldigt blandat både i ålder och mellan män och kvinnor. Överlag är det väldigt stort intresse när vi kör olika typer av event på det här viset. Nästa vecka kör vi Mellospinn­ing, säger hon.

” Överlag är det väldigt stort intresse när vi kör olika typer av event på det här viset.

Mia Rolfes, verksamhet­schef

 ?? BILD: STEFAN JOHANSSON ?? Humöret var på topp när tidningen besökte Vasaloppsc­yklisterna på Friskis och Svettis.
BILD: STEFAN JOHANSSON Humöret var på topp när tidningen besökte Vasaloppsc­yklisterna på Friskis och Svettis.
 ?? ?? Annelie Palmqvist höll utkik efter sonen som åkte det riktiga Vasaloppet för tredje gången.
Annelie Palmqvist höll utkik efter sonen som åkte det riktiga Vasaloppet för tredje gången.
 ?? ?? Ingvar Krönander var instruktör och hejade på cyklistern­a.
Ingvar Krönander var instruktör och hejade på cyklistern­a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden