Hallands Nyheter

Succéträna­ren lämnar HK Varberg – efter säsongen

HK Varberg har fått ett tungt besked inför nästa säsong. Oavsett om laget tar sig upp till Handbollsl­igan eller ej efter det kommande kvalet så kommer succéträna­ren Christer ”CK” Karlsson att lämna laget. Nu berättar han varför.

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Tillsamman­s med den assisteran­de tränaren Simon Aulén och resten av ledarstabe­n har Christer ”CK” Karlsson förvandlat HK Varberg till en av toppkandid­aterna till att ta klivet upp till Handbollsl­igan. Detta trots små resurser och en smalare spelartrup­p än tidigare år.

Men hur än säsongen slutar för HK Varberg kommer ”CK” att lämna sitt uppdrag som huvudträna­re för klubben.

– Jag ska inte vara med nästa år, säger Christer ”CK” Karlsson.

Han är noga med att påpeka att det inte handlar om något missnöje gentemot klubben. Men efter över 30 år som elittränar­e tänker han nu göra något annat.

– Jag tar alltid ett år i taget och känner att det räcker nu på något sätt. Jag har hållit på i jävligt många år. Sedan trivs jag bra som fan här och klubben tar hand om mig på ett jättebra sätt och hela det köret så det är inte det.

– Men jag meddelade föreningen för nästan två månader sedan, i början på januari, så de har vetat om det länge. Nu är de på jakt efter en ny tränare.

Karlsson tror att klubben kommer kunna lösa en efterträda­re.

– Jag har sagt till Varberg att det inte är några problem att hitta en tränare hit till ett så bra handbollsl­ag som är ett av de bästa i Sverige. Problemet är att hitta rätt...

De kan inte övertala dig att fortsätta?

– Nej, de har försökt och det är väl roligt. Men jag har sagt nu att jag gjort mitt så det är inte mer med det.

Vad ska du göra i stället?

– Jag ska hålla på med lite andra grejer. Vara lite rådgivare, mentor och sådär men vart det blir någonstans får vi se.

– Nu känner jag att jag åkt färdigt i bussar och allt vad det är. Jag får lite mer tid med barnbarnen nu och slipper vara uppe varje kväll och helg. Sedan kanske jag får lite abstinens, det har jag ingen aning om.

– Men jag har landat bra i det här beslutet och det känns så jävla gött.

Var det ett svårt beslut?

– Nej, det var ett ganska lätt beslut att ta. Många håller på alldeles för länge men nu får jag sluta på topp med ett herrlag som går bra som fan.

Du kan ju det där med att ta upp lag till högsta serien?

– Ja, fem gånger har det faktiskt blivit så jag hoppas att det blir ett fullt ”set” nu då. Jag ska göra allt för det.

– Jag är motiverad så in i helvete så det ska ingen kunna säga något om. Gubbarna har ju vetat om det i över en månad och de låter sig aldrig slå sig till ro för det. Man spelar ju inte för tränaren utan för klubben och laget.

– Nu för tiden är det ju vanligt att tränare meddelar att de lämnar tidigt och spelarna ska inte få någon lugn och ro fram till att det är färdigt.

Ett bevis på att spelarna inte slagit av på takten fick ”CK” på lördagen när HKV körde över Anderstorp­s SK och vann med hela 33–20 inför 1 330 personer.

Laget gjorde nio raka mål i början på andra halvlek och avgjorde matchen tidigt. Segern innebär att laget stormar mot andraplats­en i tabellen som innebär att laget får möta det lägst placerade laget i Handbollsl­igan i kvalet uppåt.

– Riktigt bra laginsats. Alla går in och gör det vi kommit överens om och får full utdelning så det är riktigt gött, säger Linus Eriksson.

Eriksson stod för fem mål och visade prov på att han hittat tillbaka till formen efter att ha haft en del skadeprobl­em.

– Skönt att vara tillbaka, kul att lira igen. Jag har haft problem med en vad och spelade egentligen skadad hela december men sen har jag fått några bakslag men nu känns det bra så jag är hoppfull inför kommande matcher.

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? HK Varbergs tränare Christer ”CK” Karlsson lämnar laget efter säsongen.
BILD: KRISTER ANDERSSON HK Varbergs tränare Christer ”CK” Karlsson lämnar laget efter säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden