Hallands Nyheter

Andrea Envalls framtidsbe­sked: ”Blir nog det sista jag gör”

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

I dagsläget talar allt för att Andrea Envalls tillfällig­a comeback i Warberg IC faktiskt blir tillfällig. 24-åringen kommer inte spela vidare nästa säsong. – Jag vill bara avsluta på topp här med tjejerna och hålla kvar dem i SSL. Sedan tror jag att det är nog, säger Andrea Envall.

Det har gått tre månader sedan Andrea Envall valde att göra comeback i Warberg IC när laget drabbats av skador och hade en tunn trupp. Detta efter att ha bestämt sig för att lägga av under sommaren.

Upplägget var att hon under resten av denna säsong inte skulle vara med och spela alla matcher – utan endast när det passade. Men det har blivit betydligt fler matcher än det var tänkt från början och Envall har i vanlig ordning varit en nyckelspel­are för laget.

– De har frågat och så har det väl passat bra. Sedan har jag svårt att säga nej så det har blivit lite mer men det funkar, säger Andrea Envall och fortsätter:

– Tjejerna i laget har varit väldigt bra och förstående för min situation. de är alltid välkomnand­e när jag är med och tränare så det är skönt. Jag vill ju ändå gå hundra procent när jag väl är här.

Det är däremot inte ett tecken på att det kan bli en fortsättni­ng nästa säsong. Tvärtom så är hon inställd på att inte spela vidare efter denna.

– Det blir nog inget mer nästa säsong.

Vad beror det på?

– Jag känner att jag trivs väldigt bra där jag är just nu utanför innebandyn. Det är kul att lira lite matcher och så där men det tar så mycket tid och nu den här säsongen har det blivit lite halvdant och det vill jag inte riktigt.

Så det kan inte bli något liknande scenario som denna säsong?

– Man ska aldrig säga aldrig men jag tror att det här blir det sista jag gör.

Hur känns det?

– Bra. Jag vill bara avsluta på topp här med tjejerna och hålla dem kvar i SSL och sedan tror jag att det är nog.

Matchen mot Falun slutade med förlust 2–5 där Envall gjorde det ena och spelade fram till Warbergs andra mål. Matchen var dock betydligt jämnare än vad slutresult­atet visade.

Halvvägs in i den tredje perioden fick Falun straff vid ställninge­n 2–2.

– Jag vill ju protestera men det var så jävla onödigt, säger Lisa Andersson och fortsätter:

– Han (domaren) tycker att jag står inne med foten i målområdet. Sen studsar bollen i huvudet, vilket jag inte gör avsiktligt. Jag har inte sett situatione­n i efterhand. Om jag står med foten inne är det mitt fel.

En straff som Sereina Zwissler förvaltade på bästa sätt och gav bortalaget ledningen och skulle visa sig bli avgörande.

– Domaren vet bäst. Men jag tycker väl att vi förtjänar att få med oss något frislag tidigare så det är jävligt keligt att något sådant ska avgöra matchen, säger Andrea Envall.

Warberg jagade en kvittering och valde att plocka ut målvakten för att spela sex mot fem under matchens sista minut men släppte då in två bollar i tom målbur och matchen slutade 2–5.

– I mitten på tredje har vi fortfarand­e chansen att göra mål framåt. Sen får de göra två i sex mot fem och de fick ett billigt mål i början så det är fortfarand­e jämnt, säger Lisa Andersson.

Eftersom Karlstad på annat håll besegrade Mora efter förlängnin­g låg Warberg endast en poäng före Karlstad och Åkersberga under strecket. Moa Jakobsson fick en passning i sidled framför mål och kunde sätta dit matchens första mål.

– Vi kan egentligen bara fokusera på de matcherna där vi ska ta poäng. Hur det går i de andra matcherna kan inte vi påverka, säger Lisa Andersson.

– Jag tycker ändå att vi visar att vi kämpar och inte ger upp i första taget. Det är det vi får ha med oss i de sista matcherna att det inte är något fel på kämpaglöde­n i alla fall.

” Jag vill bara avsluta på topp här med tjejerna och hålla dem kvar i SSL och sedan tror jag att det är nog. Andrea Envall

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Andrea Envall var inblandad i två mål men det blev ändå förlust för hennes Warberg. ”En sådan här match kvittar det om man gör mål eller assist, då är allting piss”, säger hon.
BILD: KRISTER ANDERSSON Andrea Envall var inblandad i två mål men det blev ändå förlust för hennes Warberg. ”En sådan här match kvittar det om man gör mål eller assist, då är allting piss”, säger hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden