Hallands Nyheter

Warberg tappade poäng mot Lerum

- Kent Vikström

Trots en bra prestation borta mot Lerum fick Warberg IC nöja sig med en poäng. I en match som slutade 5–5. Något som innebär att laget tappar serieledni­ngen.

– Klart att vi är besvikna över att det blev oavgjort med tanke på hur matchen var, säger Johan Astbrant.

Inför helgens omgång hade Warberg klättrat upp i toppen av den allsvenska tabellen efter en seger mot Hovslätts IK. Men efter en svängig match mot Lerum, där Wic fick nöja sig med en poäng, är det i stället Hovslätt som återtar serieledni­ngen med en poängs marginal.

– Vi går alltid för att vinna serien. Inget snack om det, men samtidigt är det extremt viktigt att få de här läropengar­na för att kunna hantera den här typen av situatione­r när man kommer i kritiska lägen, säger

Warbergs tränare Johan Astbrant och syftar på att Wic kvitterade i slutet av tredje perioden och tog matchen till förlängnin­g.

I den första perioden gick Warberg IC ifrån till en 2–0-ledning efter mål av Rikard Eriksson och Andreas Grönli. När fem minuter återstod av samma period reducerade hemmalaget Lerum.

– Vi gör ett markerings­fel och då är det match igen.

I den andra perioden kvitterade Tim Sandblom innan Max Källerteg, framspelad av Anders Grönli, gjorde 3–2 för Wic. Glädjen blev dock kortvarig för Warberg då Fredrik Bäckman såg till att kvittera för Lerum innan det var dags för pausvila.

Knappt fyra minuter in i den tredje perioden spelade Filip Erheden fram till Joel Birgersson som ordnade 4–3. Lerum kom dock tillbaka på nytt och gjorde både 4–4 och 5–4 halvvägs in i tredje.

– Vi ska vinna den här matchen och skapade massor med chanser.

– Jag tycker att vi har kontroll på den men tyvärr gör vi lite felbeslut, vilket genererar i att de för komma tillbaka i vissa delar av matchen.

Warberg vann skottstati­stiken för tredje perioden med klara 9–4 och fick till slut utdelning. När dryga minuten återstod av perioden kvitterade Max Källerteg till 5–5 och tvingade fram en förlängnin­g.

– En bra läropeng för oss att vi kunde komma tillbaka och kvittera i det läget.

Där valde Lerum bland annat att plocka ut sin målvakt för att spela med en man mer under en dryg minut men inget lag lyckades avgöra och matchen slutade oavgjord.

– Vi ska egentligen göra mål där (i förlängnin­gen). Vi har två lägen med öppna mål men är lite för ivriga när vi skulle ha tagit det lite lugnare. Lite surt men en nyttig match för oss.

Han tillägger sedan:

– Visst är man besviken över resultatet men jag tycker också att vi gör en bra prestation. Vi äger den här matchen, mer än vad vi normalt brukar göra mot Lerum. Snöpligt att vi tappar poäng när vi hade så bra kontroll på dem.

 ?? ?? Andreas Grönli var inblandad i flertalet mål framåt men hans Warberg fick ändå nöja sig med en poäng borta mot Lerum.
BILD: KRISTER ANDERSSON
Andreas Grönli var inblandad i flertalet mål framåt men hans Warberg fick ändå nöja sig med en poäng borta mot Lerum. BILD: KRISTER ANDERSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden