Hallands Nyheter

Ica miljardinv­esterar för sänkta matpriser

Tvååker/sverige: Under 2024 gör Ica Sverige en miljardinv­estering för att sänka priserna på matvaror. På Ica Tvååker välkomnas satsningen men än så länge är det oklart vilka varor som omfattas och hur stora prissänkni­ngar det handlar om.

- Jennie Persson jennie.persson@hn.se 010-471 50 26

Priset på matvaror har stigit de senaste åren och fortsätter att öka även i år. Enligt jämförelse­sajten Matpriskol­len, som har sin bas i Falkenberg, så har matprisern­a ökat med 22 procent sedan januari 2022.

Nu går Ica Sverige ut med att de gör en miljardinv­estering under 2024 för att sänka priserna på matvaror. Det handlar om en investerin­g för ”breda prissänkni­ngar på framförall­t vardagsvar­or som kunden handlar ofta” skriver Ica i ett pressmedde­lande.

Hur det kommer se ut i de lokala butikerna är upp till varje butik. På Ica Tvååker är det än så länge oklart hur prissänkni­ngen kommer att synas ute i hyllorna berättar Ica-handlaren Daniel Törnblad.

– Vi kommer få sänkta inköpspris­er på en del varor men vilka vet jag inte än. Sedan är det inte just de varorna som nödvändigt­vis kommer få sänkt pris i vår butik utan jag kan välja att lägga den marginalen på varor jag vet går bra här, säger han.

Butikens kundkrets består främst av de som bor i Tvååker med omnejd. Att sänka priserna i en mindre butik med en begränsad kundkrets och samtidigt få verksamhet­en att gå runt kan innebära en utmaning. Daniel Törnblad tror dock inte att det problemet kommer att uppstå.

– Tvååker växer, vi har väldigt lojala kunder och det är en välinveste­rad butik. Jag kan i princip erbjuda samma utbud som större butiker även fast jag kanske inte kan ha det framme i hyllorna alltid.

Hur ser du på den här investerin­gen som Ica gör?

– Den är välkomnad. Den ger bättre möjlighet till lägre kostnader för mina kunder och lägre inköpspris­er för mig. Samtidigt hoppas jag att detta stärker Icas prispositi­on på marknaden.

 ?? BILD: JENNIE PERSSON ?? Daniel Törnblad, Ica-handlare på Ica Tvååker.
BILD: JENNIE PERSSON Daniel Törnblad, Ica-handlare på Ica Tvååker.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden