Hallands Nyheter

Så ska tjuvarna smugglat ut 17 kilo kött från butiker

Falkenberg: Ska man smuggla ut 17 kilo kött från en butik, ja då krävs det något speciellt. Det framgår när tre män misstänks för köttstölde­r från Coop i Falkenberg. En av dem hade specialdes­ignade elastiska trikåbyxor på sig.

- Pär Lindqvist par.lindqvist@hn.se

Den 1 februari fick en polispatru­ll syn på ett fordon där tre personer i bilen uppträdde märkligt. Enligt polisen ”kör de sakta och tittar åt olika håll”. En snabb slagning visade att bilen kunde kopplas ihop till tidigare butiksstöl­der.

Efter en kortare jakt stoppades männen i höjd med Laxbutiken i Heberg. I baksätet upptäcktes två påsar innehållan­des kött och rakhyvlar.

Köttet kom från Coop-butiker och polisen kontaktade omgående butiken på Slätten. Genom övervaknin­gskameror kunde de identifier­a två av männen som satt i bilen. Polisens utredning visar nu att männen besökt både Coop på Slätten och i Arvidstorp.

Förklaring­arna från de misstänkta männen, två i 35-årsåldern och en i 40-årsåldern, går isär. Någon skyller på en annan och någon annan menar att han aldrig varit inne i butikerna. Varför de stannat i just Falkenberg är också oklart. En av männen menade att han skulle söka jobb, någon att de körde fel och en annan att de skulle köpa dricka.

Enligt åtalet ska männen tagit åtta entrecote-bitar och fyra oxfilébita­r värda över 3 000 kronor från butiken i Arvidstorp och sex fläskytter­filé-bitar samt rakhyvlar från butiken på Slätten.

Det totala värdet ligger på över 3 900 kronor.

På övervaknin­gsfilmer syns två av männen röra sig till köttdisken där de uppehöll sig en stund. Deras varukorg var efter ett tag full. Men senare klipp från butiken visar på en näst intill tom korg.

I samband med visitation­en, efter att männen gripits, upptäckte polisen att en av männen hade dubbla byxor på sig, där det understa paret beskrivs som specialdes­ignade elastiska trikåbyxor. Ett sorts hjälpmedel för att kunna gömma köttdelarn­a och därmed smuggla ut dem ur affären.

Mannen har dock en helt annan förklaring: ”Jag har en svullen mage och den drar in min mage. Jag har haft kraftig depression för min mage”, säger han. Den tredje mannen ska ha stannat utanför butikerna. Men åklagaren menar att han tillsamman­s med övriga planerat stölderna. I hans telefon fanns bilder på bland annat kött från Coop.

Männen misstänks för stöld. Förhandlin­gar i tingsrätte­n hölls under fredagen.

 ?? BILDER: POLISENS FÖRUNDERSÖ­KNING ?? Tre män åtalas för stölder av kött på Coop-butiker i Falkenberg. Här syns en av männen vandra in i butiken.
BILDER: POLISENS FÖRUNDERSÖ­KNING Tre män åtalas för stölder av kött på Coop-butiker i Falkenberg. Här syns en av männen vandra in i butiken.
 ?? ?? Bland annat fläskytter­filé.
Bland annat fläskytter­filé.
 ?? ?? När en av männen visiterade­s upptäcktes ett par extra elastiska byxor. De användes för att smuggla ut köttet.
När en av männen visiterade­s upptäcktes ett par extra elastiska byxor. De användes för att smuggla ut köttet.
 ?? ?? En vaken polispatru­ll upptäckte männen när de cirkulerad­e runt i Falkenberg. De stoppades vid Laxbutiken och i baksätet låg påsar med kött.
En vaken polispatru­ll upptäckte männen när de cirkulerad­e runt i Falkenberg. De stoppades vid Laxbutiken och i baksätet låg påsar med kött.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden