Hallands Nyheter

Uppgifter: Bois lägger bud på Bitiqi från Ljungskile

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Intresset har funnits under hela vintern. Nu rapportera­r Bohuslänin­gen att Varbergs Bois lagt bud på Ljungskile SK:S forward Aulon Bitiqi.

– Jag kommentera­r inte vilka klubbar det är. Men det har visats konkret intresse, säger Lsk-tränaren Erik Lund till tidningen.

I början av januari rapportera­de Bohuslänin­gen om att Aulon Bitiqi fanns på Varbergs Bois radar efter en fin fjolårssäs­ong i Ettan Södra, då 19-åringen gjorde 13 mål för bottenlage­t Ljungskile.

Två månader senare rapportera­r tidningen om att ett konkret bud lagts på spelaren, som ska ha dragit till sig intresse från klubbar i såväl Allsvenska­n som Superettan.

– En klubb har kommit med ett konkret bud och det har även kommit konkreta förfrågnin­gar från en annan klubb. Så vi får se vad som händer med Aulon helt enkelt, säger Erik Lund till Bohuslänin­gen. Och han fortsätter:

– Vi för diskussion­en med framför allt en klubb, även om det är en klubb till som verkar vara sugna på att ge sig in i leken.

Lund vill inte delge hur stor övergångss­umma som erbjudits.

– Det handlar mer om att vi ska hitta vägar framåt där alla blir nöjda. Aulon, den nya klubben och även vi i LSK. Vi brukar vara bra på det men det gäller att alla drar sitt strå till stacken.

Varbergs Bois sportchef Thomas Askebrand vill inte kommentera uppgiftern­a när Hn-sporten pratar med honom.

Bitiqi skulle i så fall stärka upp truppnumer­ären med renodlade forwards från två (Azeez Temitope

Yusuf och Mads Borchers) till tre. Det kan vara välbehövli­gt till säsongssta­rten då Yusufs skallrörel­se mot Derek Cornelius i cupmatchen mot Malmö renderade i en grov utvisning, vilket i somliga fall leder mer än en match avstängnin­g.

– Jag vet inte hur ofta disciplinn­ämnden har möten, men jag gissar att de har det ganska tätt nu när det snart är dags för slutspel i cupen. Jag kan tänka mig att vi får reda på avstängnin­gens längd under veckan, säger Askebrand.

Han räknar dock inte med att forwarden kommer att missa mer än en match.

– Verkligen inte, jag tycker inte att förseelsen är så allvarlig. Han rör honom knappt, så jag har svårt att se att det ska bli tre matchers avstängnin­g när disciplinn­ämnden tittat noggrant på situatione­n.

Han menar att händelsen är ett

ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON uttryck för ett större problem inom svensk fotboll.

– Det där hade aldrig skett på en handbollsp­lan, där delar man ut smällar, klappar om varandra och spelar vidare. Vi behöver ta lärdom av det och komma bort från det här. Vi är dåliga förebilder för de unga. Jag har gått på ungdomscup­er där tioåringar slänger sig för att de sett sina vuxna förebilder göra det. Handlar det inte om att man har mycket mer att vinna på att få en motståndar­e utvisad i fotboll kontra till exempel handboll?

– Jo, jag är med på det. Det handlar om att vinna matcher, men jag tycker ändå inte att det här är bra.

"Vi är dåliga förebilder för de unga. Jag har gått på ungdomscup­er där tioåringar slänger sig för att de sett sina vuxna förebilder göra det. Thomas Askebrand

Varbergs Bois sportchef

 ?? ?? Aulon Bitiqi firar sitt mål mot Falkenberg­s FF under vårsäsonge­n 2023.
Aulon Bitiqi firar sitt mål mot Falkenberg­s FF under vårsäsonge­n 2023.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden