Niclas Eliasson fortfarand­e aktuell för spel i Brasilien

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Den brasilians­ka storklubbe­n Gremio ville ha Niclas Eliasson redan i vintras, men fick budet avslaget av AEK. Enligt grekisk media är han dock alltjämt på den Porto Alegre-baserade klubbens radar.

Gustaf Nilsson Union Saint Gilloise – 34/12

Allt går som smort för Union SG i allmänhet och Gustaf Nilsson i synnerhet för tillfället. Sedan tidigare är laget klart för åttondelsf­inal i Conference League och under den föregående veckan vände man underläge från första mötet till vinst i den belgiska cupens semifinal.

Nilsson spelade 90 minuter i returen mot Club Brügge, då hans lag vann med 2–0 efter att ha avgjort dubbelmöte­t på övertid.

Några dagar därpå hoppade han in i den 67:e minuten och spelade fram till 2–0-målet sju minuter senare, när Union besegrade Leuven med samma siffror.

I nuläget har Union Saint Gilloisie åtta poäng ner till Anderlecht på andra plats.

BILD: JOHANNA GERON

Jesper Karlsson Bologna – 8/0

Inhoppet senast mot Hellas Verona blev inte den förlösning som Karlsson hade hoppats på.

När succélaget Bologna bortabeseg­rade Atalanta med 2–1 i helgen satt lagets största nyförvärv inför säsongen återigen kvar på bänken under hela matchen. Klubben är på väg mot sin bästa säsong på väldigt många år, då man med elva matcher kvar ligger på den åtråvärda fjärdeplat­sen som ger spel i Champions League kommande säsong.

Niclas Eliasson AEK – 37/5

Eliassons fina inläggsfot fortsätter att gynna AEK i jakten på sitt andra raka ligaguld. I 4–2-segern mot Giannina stod han för hörnan som ledde till det matchavgör­ande 3–2-målet och i 3–3-matchen mot Aris bidrog han i allra högsta grad sitt lags 3–2-mål med ett precist högerinläg­g.

En sen kvittering innebär dock att AEK tappade ligalednin­gen till förmån för Aris stadsrival PAOK.

Frågan är dock om Eliasson bor kvar i den grekiska huvudstade­n när nästa säsong startar. Redan i vintras lade brasilians­ka Gremio ett bud på Eliasson som nobbades, men enligt grekiska nyhetssajt­en SDNA har Gremio inte gett upp hoppet om att värva 28-åringen.

Rami Al Hajj Odense – 22/3

Al Hajj och hans Odense var på väg mot en tung trepoängar­e borta mot ligafemman Århus, men släppte in 1–1-kvittering­en i efterdynin­garna av en hörna på övertid. Därmed ligger man på nionde plats, medan en seger hade lyft laget upp på sjunde plats. Al Hajj spelade i vanlig ordning hela matchen. Hans Galtabäcks­bördige lagkamrat Johannes Selvén fanns varken med i startelvan eller på bänken.

John Björkengre­n Randers – 18/1

Björkengre­n är given på Randers innermittf­ält, men kunde inte hjälpa laget till poäng borta mot bottenkon- kurrenten Viborg. Redan efter 47 minuter hade hemmalaget gått i från till 3–0, vilket även blev matchens slutresult­at.

Sara Nilsson Aarau – 5/0

Det var toppen mot botten när Sara Nilssons Aarau gästade Basel och det märktes på planen.

Nilssons lag hade inte mycket att sätta emot när topplaget växlade upp efter en mållös första halvtimme och gick ifrån en komfortabe­l 5–0-seger.

Alfred Ajdarevic Vllaznia – 2/0

Alfred Ajdarevic har svårt att slå sig in i Vllaznia. I hemmamatch­en mot Tirana (3–1) blev han kvar på bänken i 90 minuter.

?? ARKIVBILD: INTIME ?? Niclas Eliasson blir den förste svensken att spela i den brasilians­ka högstaliga­n om han går till Gremio.
ARKIVBILD: INTIME Niclas Eliasson blir den förste svensken att spela i den brasilians­ka högstaliga­n om han går till Gremio.