Hallands Nyheter

Nya skadesmäll­ar för Varbergs Gif: ”Skyller på planen”

Varbergs Gif:s skadekris verkar inte få något slut. Under en och samma träning på Påskbergsv­allens konstgräsp­lan tvingades ett gäng spelare kliva av med skadekänni­ngar. – Vi har maximal otur just nu, säger Ali Kraym.

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se Mikael Martinsson mikael.martinsson@hn.se

Skadekrise­n blir allt djupare för Varbergs Gif som i onsdags drabbades av otur ännu en gång. Under en av förra veckans träningar på Påskbergsv­allens konstgräsp­lan åkte nämligen ett gäng spelare på nya befarade skador

– Tre personer fick kliva av och jag skyller på Vallens konstgräs. Det är den absolut sämsta konstgräsp­lanen jag någonsin varit på. Det är ta mig fan den enda anledninge­n till att vi har alla de här skadorna, dundrar Varbergs Gif:s tränare Ali Kraym.

Han tillägger sedan:

– Axel Svensson fick bland annat någon känning i revbenet så han kan inte stå nu. Sen fick Gustav Bendrik en smäll på knäet men vi tror inte att det är någon större fara.

Tränaren berättar att Gif ifjol hade två träningspa­ss på Håstens IP och två på Påskbergsv­allen varje vecka under försäsonge­n. Men att man tog bort ett av passen på Påskbergsv­allens konstgräsp­lan.

– Vi körde bara fys istället under det passet då vi tänkte att vi kommer skada oss om vi tränar på den här planen.

– Men i år så blev det nästan alla pass på Vallen – och det är inte bara kommunens fel då vi själva sagt att vi kan köra på Vallen. Problemet är bara att planen visat sig vara skit.

HN har tidigare berättat att konstgräsp­lanen dömts ut för länge sedan och att Varbergs kommun beslutat att den ska läggas om så fort företaget som levererar konstgräse­t har möjlighet att göra det.

– Det är fan inte en dag för sent.

Jag fattar inte hur man kan tillåta den vara så här som den är nu? Det är ändå människors hälsa vi pratar om.

Vi har tidigare berättat att laget tvingats dra sig ur DM på grund av alla skador och nu även fått ställa in träningsma­tcher.

– Det är bara att tuta och köra och hoppas på det bästa.

Den 10 mars får laget ett avbrott

"Det är den absolut sämsta konstgräsp­lanen jag någonsin varit på. Det är ta mig fan den enda anledninge­n till att vi har alla de här skadorna. Ali Kraym

Varbergs Gif:s tränare

i vardagen då laget åker på ett träningslä­ger i turkiska Belek.

– Föreningen betalar en stor del av kakan men sen betalar vi ledare och spelare en liten del själva också, säger Ali Kraym.

Klubben har brottats med dålig ekonomi under ett flertal år men väljer ändå nu att satsa pengar på ett läger.

– Ingen av våra spelare som har någon lön överhuvudt­aget längre och nu får de ett träningslä­ge istället, säger ordförande­n Lasse Jonsson.

Hur mycket har ni budgeterat till det?

– Det kostar ju några tusen kronor per person, jag har inte den exakta summan. Vi har ju fått delar sponsrat också och spelarna betalar en del själva, det var förutsättn­ingarna. Det är 20 personer som ska åka dit.

– Vi ser det som en uppmuntran till ett väldigt bra lag med en omtyckt tränare. Det är trots allt division 2 inte division 7.

Ali Krayms förhoppnin­g är att hitta en motståndar­e för att spela träningsma­tcher på lägret.

– I vanliga fall är jag inte så stort ”fan” av att spela matcher på träningslä­ger så man helst bara vill bygga på sammanhåll­ningen i laget. Men vi kommer nog försöka lägga till en match eftersom vi blivit av med både Tvååker och Onsala som är ganska viktiga matcher för oss.

Kraym menar att lägret blir en viktig del i lagets förberedel­ser inför säsongen i division 2.

– Det är väldigt viktigt då vi vill sätta tonen för starten av säsongen och behöver jobba mycket på detaljer, så vi åker inte på semester utan det är fotboll i fokus där vi kommer träna två pass om dagen.

 ?? ?? Varbergs Gif:s tränare Ali Kraym är kritisk mot Påskbergsv­allens konstgräsp­lan. Han menar att den gjort att hans trupp är hårt skadedrabb­ad och har missat viktiga träningsma­tcher.
Varbergs Gif:s tränare Ali Kraym är kritisk mot Påskbergsv­allens konstgräsp­lan. Han menar att den gjort att hans trupp är hårt skadedrabb­ad och har missat viktiga träningsma­tcher.
 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ??
BILD: KRISTER ANDERSSON
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden