Hallands Nyheter

Skarpt läge efter alla förluster – nyckelmatc­h för Wic på söndag

Det snackas inte längre Sm-slutspel i Warberg IC. Nu är det bara att rädda kontrakt som gäller. – Vi ska bara göra bra grejer så kommer det lösa sig, säger lagkaptene­n Stina Johansson.

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se

Fem förluster i de sex senaste matcherna. Det är innebär att Wic plötsligt bara har en poäng ner till nedflyttni­ng när det återstår fyra omgångar. Två av dem spelas i veckoslute­t. Pixbo borta på fredag och Åkersberga hemma på söndag.

– Det blir en jättespänn­ande vecka. Pixbo-matchen blir det såklart att sätta försvaret men det är viktigt att vi är laddade på söndag. Det är den matchen vi prioritera­r under träningsve­ckan, säger Stina Johansson och fortsätter:

– Vi får se hur truppen ser ut. Vi vill ha så fräscha spelare som möjligt, då kan det bli att några vilar på fredag.

Hilma Ahnlund instämmer med sin lagkompis.

– Det blir till att hålla siffrorna nere mot Pixbo. Åkersberga blir vårt största fokus, säger Hilma Ahnlund.

Med fyra omgångar kvar av SSL är Warberg elva i tabellen på 18 poäng. Karlstad har 17, liksom Åkersberga just nu under nedflyttni­ngsstrecke­t. Målkvoten är ungefär densamma mellan lagen, fast Wic ligger på fler plus.

– Vi vet att vi behöver ta minst en trepoängar­e och vi ska ha bra chans mot Åkersberga och Lockerud, men även Täby som inte sett så bra ut på slutet, säger Stina Johansson.

I egenskap av lagkapten har hon ett visst ansvar.

– Jag ska visa laget att jag håller mig lugn. Jag är helt hundra övertygad att vi ska hålla oss kvar. Det gäller att försöka förmedla det budskapet och att vi inte får hjärnspöke­n. Det här är det roligaste vi vet och vi är glada att vi får göra det, viskar Stina som under intervjun befinner sig på ett bibliotek i Halmstad.

Gillar du psykologi?

– Jag tycker det är jätteintre­ssant och det kan påverka mer än vad man tror. Vi är inte vana att vi måste vinna en massa matcher. Det är skillnad jämfört med ett lag som går till slutspel varje år och de vet att ”nu gäller det”.

Inför säsongen var det mycket surr om slutspel.

– Det kändes ändå som det var dags i år. Nu har det blivit mer att

” Vi är inte vana att vi måste vinna en massa matcher. Det är skillnad jämfört med ett lag som går till slutspel varje år. Stina Johansson

Warberg IC

vi måste hålla oss kvar. Jättetråki­gt, men vi får sikta på det framöver, säger Hilma Ahnlund som läser tekniskt basår på Chalmers och på fredag kommer åka direkt från skolan till Wallenstam Arena.

Stina Johansson pluggar också. Hon har snart klarat av andra året av tre på ekonomipro­grammet i Halmstad.

– Jag skrev nytt inför säsongen. Hade egentligen två år, och det skulle gå ut nu till våren, men jag förlängde. Skolan matchar kontraktet med innebandyn, säger Stina. Vad händer om ni skulle råka åka ur?

– Det är något man får ta då. Jag har inte ens tänkt tanken.

 ?? ?? Stina Johansson och Hilma Ahlund har fyra matcher kvar att spela och vill säkra kontrakt med Warberg IC.
Stina Johansson och Hilma Ahlund har fyra matcher kvar att spela och vill säkra kontrakt med Warberg IC.
 ?? BILD: BILDBYRÅN ??
BILD: BILDBYRÅN
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden