Hallands Nyheter

Azeez Yusuf om skallrörel­sen: ”Inte meningen”

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Mål, hårt jobb och rött kort. Azeez Temitope Yusuf visade upp hela sitt register mot svenska mästaren Malmö FF, både de positiva och negativa delarna.

I Bois fina bortainsat­s mot Malmö FF var Mjällby-lånet Yusuf en av spelarna som stack ut lite extra. Han slet hårt i det defensiva spelet, vann en del dueller, kvitterade till 1–1 framför Mff-klacken och var en fin parad från Johan Dahlin från att fullborda vändningen i den andra halvleken.

– Det var en riktigt bra match av både mig och laget. Jag fick visa att jag kan göra mål mot alla lag och laget fick visa att vi kan spela bra mot alla lag, säger 21-åringen.

Samtidigt var nigerianen lite väl het emellanåt. Han var sent in i ett par dueller och ska nog tacka domare Fredrik Klittes överseende för att han inte fick syna sitt andra gula kort i början av den andra halvleken.

I stället kom det röda upp med fem minuter kvar sedan han stått för en skallrörel­se mot MFF:S Derek Cornelius i situatione­n som föranledde Martin Olssons slag mot Robin Tranberg.

– Det var inte meningen, säger Yusuf.

Hur lång avstängnin­gen blir kan komma att avgöras när disciplinn­ämnden har möte i början av nästa vecka. Mycket tyder i alla fall på att han missar premiären mot Brage.

– Jag tror och hoppas att det inte blir ett så hårt straff när de kollar på situatione­n och ser att jag knappt träffar honom.

Det återstår även att se hur mycket Yusuf, som startat samtliga tre cupmatcher, får spela i fredagens träningsma­tch mot Trelleborg.

– Tanken är att vi ska ge speltid till dem som inte spelat så mycket i cupen. Sedan får vi se, vi har ett par känningar som gör att vi får tänka till lite grann. Vi ska inte göra något dumt när vi närmar oss serien, säger tränaren Tobias Linderoth.

Två spelare som lär vila är Diego Montiel, som har känningar i baksidan, och Oliver Silverholt, som klev av träningen.

– Diego är ytterst tveksam, men det är en försiktigh­etsåtgärd. Sedan får vi se hur illa det är med ”Silver”, det är svårt att svara på nu, säger Linderoth.

Han var nöjd med det kvitto laget fick i Malmö-matchen.

– Det är klart att det blir en referens, både vad vi behöver göra varje match och hur vi behöver göra det. Nu vet vi att vi kan stå upp mot alla lag, om nu Malmö FF är måttstocke­n i svensk fotboll, vilket de väl bör vara som regerande mästare, säger han och fortsätter:

– De skapar en del chanser, men inte så många jätteklara. Samtidigt har vi tre bra lägen utöver vårt mål, som ett resultat av att vi står för ett bra försvarssp­el och ställer om.

"

Jag tror och hoppas att det inte blir ett så hårt straff. Azeez Temitope Yusuf

Varbergs Bois

 ?? BILD: CHRISTIAN ÖRNBERG ?? Azeez Temitope Yusuf firar sitt kvittering­smål mot Malmö FF.
BILD: CHRISTIAN ÖRNBERG Azeez Temitope Yusuf firar sitt kvittering­smål mot Malmö FF.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden