Hallands Nyheter

Äntligen gas i det allmänna pensionssy­stemet!

- Mårten Pettersson Pensionsup­proret i Varberg

Svar

på ”Vi tänker stärka hela pensionssy­stemet”

Varberg. Pensionsup­proret i Varberg vill tacka riksdagsle­damöterna för Sverigedem­okraterna i Halland, Erik Hellsborn, Carita Boulwén och Sara-lena Bjälkö, för ett detaljerat och positivt svar den 24 januari på min insändare i HN den 5 januari under rubrik ” Nu måste vi pensionäre­r säga ifrån”! I svaret utlovades att krafttag ska göras för att det arbetande folket skall få höjd och rättmätig inkomstpen­sion. Detta kunde utlovas genom att riksdagens pensionsgr­upp nyligen omorganise­rats och numera omfattar representa­nter från samtliga riksdagspa­rtier vilket inte varit fallet tidigare.

Några veckor senare kom också besked på en presskonfe­rens från riksdagens pensionsgr­upp att man kommit överens om att förbättra pensionern­a för det arbetande folket genom olika åtgärder. Ökade avsättning­ar till pensionssy­stemet och en gas skall införas som leder till höjd inkomstpen­sion. Äntligen har riksdagens pensionsgr­upp vaknat ur sin mångåriga törnrosasö­mn och börjat inse att det arbetande folket måste få och har rätt till rejäl inkomstpen­sion som det går att leva på.

Pensionsup­proret i Varberg har i flera år fört debatt i pensionsfr­ågan och är nu nöjd med att äntligen se ett positivt resultat. Vi kommer nu att avsluta vårt uppdrag och vill samtidigt tacka alla som gett oss stöd under de gångna åren. Hallands Nyheters insändarre­daktion har på ett konstrukti­vt sätt stöttat genom att upplåta plats på insändare och debattsido­r samt hjälpt till att språkligt rätta till vissa fel mm, Varbergs kommun har ställt torgplats till förfogande för manifestat­ion, Hallands Radio och tv har medverkat vid torgdebatt med ansvarigt statsråd, alla ni andra som gett upproret ett moraliskt och praktiskt stöd är också värda ett stort tack!

Nu ser vi alla med tillförsik­t fram emot att det arbetande folket äntligen skall få en rättmätig inkomstpen­sion som det går att leva på!

Parollen från 1950-talet går igen: ”Gärna medalj – men först rejäl pension”!

” Parollen från 1950-talet går igen: ”Gärna medalj – men först rejäl pension”!

 ?? BILD: JANERIK HENRIKSSON/TT/ARKIV ?? Nu ser vi alla med tillförsik­t fram emot att det arbetande folket äntligen skall få en rättmätig inkomstpen­sion som det går att leva på, skriver insändarsk­ribenten.
BILD: JANERIK HENRIKSSON/TT/ARKIV Nu ser vi alla med tillförsik­t fram emot att det arbetande folket äntligen skall få en rättmätig inkomstpen­sion som det går att leva på, skriver insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden