Hallands Nyheter

Wic åkte på storförlus­t mot Pixbo

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Warberg IC förlorade stort borta mot topplaget Pixbo – i en match som blev ett riktigt målkalas för båda lagen.

– De vinner rättvist men jag tycker inte att siffrorna speglade hur matchen såg ut, säger tränaren Andreas Burman.

Det var två lag i motsatta änden av tabellen som möttes i Wallenstam arena. Topplaget Pixbo var förstås storfavori­t mot Warberg, som slåss för att hålla sig kvar i SSL.

Efter storförlus­ten mot Pixbo med 4–12 håller sig Wic med nöd och näppe sig kvar ovanför strecket med en poäng till godo.

– I första perioden hamnade vi jäkligt fel. I andra tycker jag att vi jämnar upp det även om vi bjuder på några enkla mål. Den perioden borde vi vunnit sett till hur många chanser vi har. Sen i sista vet jag inte hur många lägen vi hade så att de vann den med 2–0 är helt sjukt, säger Andreas Burman i Expressens sändning.

Han berättar att det är söndagens viktiga bottenmöte mot Åkersberga har varit prio för laget hela veckan.

– Vi har lite känningar och det har varit lite sjukdomar i veckan så vi valde att vila några i den här matchen.

Redan efter tre minuters spel hade Pixbo gått ifrån till ledning med 2–0. Halvminute­n senare fick hemmalaget straff men där klev Maja

Lindsjö fram, slängde sig och räddade Thea Löfborgs avslut.

Pixbo dominerade den första perioden, som slutade 4–0, och Warberg hade svårt att hålla i bollen och skapa framåt.

– Pixbo är mycket bättre än oss i första. Jag tycker att vi kommer ut lite passivt säger Warbergs lagkapten Stina Johansson och fortsätter:

– Vi fastnade i deras press. Vi vann många bra bollar i egen zon men kommer inte ur den och de vann tillbaka dem hela tiden.

Den andra perioden såg inlednings­vis ut att följa i samma mönster. Pixbo ökade på sin ledning till 5–0 direkt. Men sedan vaknade Warberg till ordentligt. Ida Sundberg vann boll på egen planhalva, vände spelet, och släppte sedan bollen till Ida Hawerman som reducerade med ett handledssk­ott.

Tova Pettersson ordnade sedan fram en straff för Warberg som Ida Sundberg tog hand om. Hon fintade först upp målvakten på läktaren innan hon sköt in 2–5.

Efter två snabba mål för Wic gick Pixbo ifrån till 8–2 innan Julia Gustafsson reducerade på nytt efter ännu en snabb spelvändni­ng. Tova Pettersson hittade även hon nätet men inför den tredje perioden var ställninge­n 10–4.

– Vi steppade absolut upp här. I första var vi lite röriga, antingen följde vi bara boll eller var helt... borta. Men i andra tycker jag att vi gjorde det helt okej, säger Julia Gustafsson.

I den avslutande perioden fortsatte Pixbo ånga på och vann till slut med hela 12–4.

– En jäkla cred till spelarna för sista 40 minuterna, säger Burman.

”I första var vi lite röriga, antingen följde vi bara boll eller var helt... borta.

Andreas Burman tränare för Warberg IC

 ?? BILDER: PER WIKLUND ?? Det blev ännu en förlust för Stina Johnssons Warberg IC. Denna gång borta mot topplaget Pixbo.
BILDER: PER WIKLUND Det blev ännu en förlust för Stina Johnssons Warberg IC. Denna gång borta mot topplaget Pixbo.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden