Hallands Nyheter

Alva gjorde sitt livs viktigaste mål – nu nära nytt kontrakt

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

När det såg som mörkast ut för Sunvära klev Alva Vargstam Majkvist fram och kvitterade till 2–2 i kvalmatche­n mot Hammarby med sitt första mål på två år.

Ett par dagar senare utklassade­s ”Bajen” av Spånga/bromsten och vips har Sunvära ett jätteläge att säkra Elitseriek­ontraktet.

På varsitt håll ägnade Alva Vargstam Majkvist och hennes tränare Emil Ericson onsdagskvä­llen genom att följa liverappor­teringen av Hammarby–spånga/bromsten på sajten Bandygryta­n. Där fick de till sin stora glädje se gästerna gå ifrån till 9–2-seger, ett resultat som innebär att Sunvära är klart för Elitserien nästa säsong såvida man inte förlorar med mer än sex mål på söndag mot redan klara Spånga/ Bromsten.

– Det är klart att det var fördelakti­gt för oss, men ett tag såg det ut att kunna rinna iväg ytterligar­e, säger Emil Ericson.

Att Sunvära skulle gå in i den sista kvalmatche­n med ett drömläge såg ut att vara långt borta när domaren blåste av den första halvleken av söndagens hemmamatch mot Hammarby. Då hade gästerna roffat åt sig en 2–0-ledning trots spelöverta­g för Sunvära.

– Vi hade det mesta av allt. Bara i den första halvleken hade vi ett par ramträffar och missade frilägen. I stället gör de två mål på en hörna och en omställnin­g, berättar Ericson, vars lag där och då behövde hämta upp underläget för att inte Elitseriek­ontraktet skulle vara långt borta.

Då klev oväntade målskyttar fram. Först reducerade Hanna Olsson med sitt första mål på ett år, sedan kvitterade Alva Vargstam Majkvist med sitt första mål på två år.

– Smilla (Hilmersson) drev upp bollen på kanten och frispelade mig. Det var väldigt skönt att se bollen gå in och ännu härligare att se hur glada lagkamrate­rna blev, berättar Vargstam Majkvist, som rankar målet högt.

– Det här var nog mitt viktigaste mål hittills. Det behövdes verkligen.

Med tanke på det gynnsamma resultatet i Hammarby–spånga/ Bromsten blev målet än viktigare. Samtidigt höjer tränaren Emil Ericson ett varningens finger för att hans lag tänker för mycket på resultatet i den kommande söndagens avgörande match.

– Det finns risk att man blir lite för passiv och fokuserar lite för mycket på att försvara. Vi ska gå ut med målsättnin­gen att vinna matchen, men så klart spela smart också och välja vilka lägen vi ska anfalla. Det är en balansgång som jag tror och hoppas att vi ska klara av. Fortsätter du som tränare för Sunvära sedan?

– Jag fokuserar fullt ut på söndag.

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Alva Vargstam Majkvist slog till när det behövdes som mest.
BILD: KRISTER ANDERSSON Alva Vargstam Majkvist slog till när det behövdes som mest.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden