Hallands Nyheter

Gotfredsen Grgic kan bli borta länge

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Falkenberg­s FF riskerar att få klara sig utan Remo Gotfredsen Grgic under resten av försäsonge­n på grund av en lättare knäskada.

– Trist att man missar en del av försäsonge­n men samtidigt är det skönare att det händer nu än mitt under säsong, säger han.

Den offensive spelaren, som spås få sitt stora genombrott denna säsong, har åkt på ett bakslag under försäsonge­n.

– Jag har drabbats av något som heter hopparknä och har problem med en slemsäck i knäet. Det är en form av överbelast­ningsskada, säger Remo Gotfredsen Grgic.

För tillfället tränar han inte med de andra spelarna i Falkenberg­s FF utan kör rehab på Strandhäls­an på grund av sin skada.

– Just nu får jag inte träna ben alls, det enda jag kör är cykling och tränar överkroppe­n. Man får försöka bygga på lite muskler under det här. Jag försöker se på positivt på det här så ska det lösa sig.

Problemen började redan i slutet av förra säsongen. Under de avslutande veckorna kände han att det var något som inte stod rätt till.

– Under den sista kvalmatche­n kände jag att det gjorde lite ont men då tänkte jag att det inte var något större problem och vi gick på en månads ledighet. Sen kände jag av det lite när försäsonge­n körde igång men det var inget problem alls.

– Nu har det däremot blivit värre och värre och till slut gjorde det så ont att jag inte kunde springa. Jag blev begränsad på träningarn­a och kunde inte förflytta mig ordentligt. Då kände jag att jag var tvungen kolla upp vad det var och fick veta att det var hopparknä.

I dagsläget vet han inte när han är tillbaka i spel igen men resterande delar av försäsonge­n är i fara. FFF:S lagläkare Sverker Nilsson ska undersöka honom noggrannar­e i dagarna och utvärderas efter det.

20-åringen håller tummarna för en positiv prognos och att han är tillbaka till premiären den 29 mars.

– Nu har jag vilat en vecka så det har blivit lite bättre i alla fall.

– Om jag själv skulle gissa är jag nog tillbaka precis innan seriestart­en. Förhoppnin­gsvis handlar det om två-tre veckor.

Under den föregående säsongen gjorde han tolv mål (sju i serien, fem i cupen) på tolv starter och femton inhopp. Under försäsonge­n har det blivit ännu fler poäng för spelaren som visat prov på fin form innan skadan.

– Jag tycker att det har gått bra under försäsonge­n och har velat fortsätta bygga vidare på det men så kommer en sån här liten skitskada.

– Det är klart att det är bittert men det är bara att gilla läget och fortsätta jobba hårt.

 ?? BILD:
KRISTER ANDERSSON ?? Remo Gotfredsen Grgic .
BILD: KRISTER ANDERSSON Remo Gotfredsen Grgic .

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden