Hallands Nyheter

MED THOMAS UHRBERG

- Thomas Uhrberg

Förra helgen avslutades vintermeet­inget på Vincennes och Idao de Tillard tog en ny seger. Det är inget snack om att han varit vinterns Kung i Paris och det är imponerand­e hur han har hållit formen.

Kommentato­rerna i ATG Live tyckte inte att stjärnan var lika bra som tidigare men Idao de Tillard vann på 1.09,6 över 2 200 meter voltstart med tredjespår genom slutsvänge­n. Det var en ruskig insats och ingen skugga över att han behövde dra både tussar och det norska huvudlag. Han sprang ändå en 1.09-tid.

Sämst tvåa felfri

Hemma i Sverige kördes V75 i Halmstad förra helgen och jag hade förhoppnin­gar på Rustico. Vi kom till ledningen men tyvärr klarade han inte av barfotabal­ans och rullade över i galopp 300 kvar.

Han hade gott om krafter runt slutsvänge­n och jag tror att vi sämst hade slutat tvåa om han travat hela vägen.

I högsta klassen var Four Guys Dream tillbaka som en vinnare. Han öppnade mycket snabbt till ledningen och sedan var loppet i princip över. Jag var tvåa med Festival of Speed. Han sköt till bra när vi fick fritt och med tidigare lucka hade vi kanske kunnat utmana Four Guys Dream.

Jag har flera gånger påpekat att gulddivisi­onen inte borde köras varje vecka under vintern. Det är inte tillräckli­gt många igång i högsta klassen för att fylla fälten varje helg.

Nu skriver Mattias Stenby som är nationell propositio­nsskrivare att man ska utreda de två högsta klasserna och då speciellt under vintern. Ett mycket bra initiativ.

Stenby har en tanke att köra en spårtrappa med silver- och guldhästar men jag ser hellre flerklassl­opp där eliten står till expempel 20 meter bakom silver- eller bronsdivis­ionshästar beroende vilken distans man väljer att köra.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden